'Microsoft wilde eerst alleen belang in Nokia nemen'

Microsoft wilde mogelijk eerst alleen maar een flink aandelenpakket van Nokia kopen, in plaats van de hele toko over te nemen. Die suggestie is gewekt door openbare aanklagers in India, die Nokia vervolgen voor een belastingschuld.

Aandeelhouders Nokia akkoord met overname Microsoft elop ballmer 600x335

De openbare aanklager heeft uitgezocht dat de overname van Nokia’s telefoontak door Microsoft in de loop van de tijd twee belangrijke veranderingen heeft ondergaan. Zonder dat hierbij een onafhankelijke evaluatie door een derde partij, zoals een bank, is verricht die de aandelen van Nokia had moeten waarderen.

Bij de meeste overnames van bedrijven door andere bedrijven gaat er veel tijd overheen waarbij financiele experts moeten bepalen hoe duur de overname moet zijn. De koper wil nooit teveel betalen. De verkoper nooit te weinig. Nokia en Microsoft hadden die zorgen niet. Nokia wilde snel ingelijfd worden voor het tamelijk lage bedrag dat er uiteindelijk voor is neergeteld: zo’n vijf miljard euro. Deze overname is dus het gevolg van heimelijke afspraken tussen de directies van beide bedrijven, concludeert de Indiase aanklager.

Als Microsoft een flink belang in Nokia had genomen, had de Finse fabrikant zelfstandig kunnen voortbestaan, met behulp van de kapitaalinjectie van Microsoft. In plaats daarvan is de hele telefoontak overgenomen. Nu is Nokia een afdeling van Microsoft geworden die zich met telefoons bezighoudt, in plaats van een onafhankelijke fabrikant.

Bron: Nokia Poweruser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters