'Microsoft wilde Nokia niet meer overnemen na het inzien van de financiële cijfers'

Volgens The Register heeft Microsoft de boeken onderzocht van Nokia om een eventuele overname te verantwoorden van het bedrijf. Maar na het inzien van de boeken besloot de softwaremaker toch van een overname af te zien.

Nokia en Microsoft

Overname geruchten van Nokia doen al een paar maanden de ronde. Het aandeel van Nokia staat dermate laag dat een overname door een grootmacht zoals Microsoft tegenwoordig tot de mogelijkheden behoort. Ondermeer Microsoft, Samsung en een paar andere investeerders worden tot de geïnteresseerde partijen genoemd. Maar de grootste kanshebber lijkt toch Microsoft te zijn en dat komt uiteraard door de overstap van de producent op Windows Phone. Daarnaast zou Microsoft, net als Apple, haar eigen hardware willen gaan maken met daarop haar eigen software.

Volgens The Register heeft Microsoft daadwerkelijk in de boeken gekeken van Nokia. Wat Microsoft daarin aantrof deed het bedrijf een stap terug nemen en uit de onderhandelingen met Nokia stappen, aldus de bron. Het verhaal gaat dat de cijfers dermate deprimerend waren dat Microsoft een dergelijke overname niet kon verantwoorden.

Maar The Register merkt ook op dat Nokia niet zou willen aansturen op een overname. Nokia zelf heeft tot nog toe alles op alles gezet om zelfstandig te blijven en heeft deze boodschap met succes ook aan Microsoft gecommuniceerd. Volgens de bron is dan ook een mix van deze twee ontwikkelingen debet geweest aan een mogelijke overname door Microsoft van Nokia. Er gaan wel geruchten dat Microsoft nog aan het afwachten is of het aandeel van Nokia nog verder weg zal zakken zodat het Nokia voor een lagere prijs kan overnemen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters