Komt Microsoft binnenkort met een een augmented reality smartphone?

Het is alweer een tijdje geleden dat we een Windows 10 Mobile toestel zagen verschijnen van Microsoft. Recente berichten lijken echter aan te geven dat daar binnenkort verandering in zou  kunnen komen. Volgens Brad Sams, hoofdredacteur van Thurrot.com, zou men in het hoofdkantoor van Microsoft bezig zijn met het nakijken van een prototye van een Windows 10 mobiel apparaat. Of dit echter om een smartphone of tablet zou gaan is onzeker.

Microsoft toestel gaat concurreren in premium klasse

Het nieuwe toestel zou zich gaan positioneren in het hogere segment tussen de andere premium vlaggenschip apparaten. Mogelijk zou het draaien op Windows 10 met een ARM processor. ARM staat voor Acorn RISC Machine en is een processorarchitectuur van de het Engelse bedrijf Acorn Computer Ltd. Volgens sommige berichten zou het toestel gebaseerd zijn op C Shell.

Windows 10 Mobile

Geen Surface Phone, wel augmented en virtual reality

Bij velen is de eerste gedachte bij het horen over iets van een nieuwe Microsoft telefoon, dat het misschien om de ongrijpbare Surface Phone zou gaan. Helaas zou dat volgens Sams zeker niet het geval zijn. Het toestel zou namelijk niet geproduceerd worden door de Surface afdeling van het bedrijf. Wie wel met het toestel te maken zou hebben is Alex Kipman. Deze staat vooral bekend om zijn werk met de Microsoft HoloLens. Dit zou eventueel een hint kunnen zijn naar de focus van het nieuwe toestel. Als Kipman zich ermee bemoeit is er een grote kans dat de smartphone of tablet uigerust zal zijn met augmented en virtual reality mogelijkheden.

Windows smartphone

Lancering Windows 10 Mobile toestel in 2018 meest waarschijnlijk

Aangezien er nog niks over de specificaties bekend is en of er überhaupt een toestel eraan zit te komen, is het ook moeilijk inschatten wanneer deze uitgebracht zal worden. Het meest logische zou zijn dat we de nieuwe Microsoft smartphone of tablet (mocht deze bestaan) ergens in 2018 zullen zien verschijnen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters