Komt Microsoft binnenkort met een een augmented reality smartphone?

Het is alweer een tijdje geleden dat we een Windows 10 Mobile toestel zagen verschijnen van Microsoft. Recente berichten lijken echter aan te geven dat daar binnenkort verandering in zou  kunnen komen. Volgens Brad Sams, hoofdredacteur van Thurrot.com, zou men in het hoofdkantoor van Microsoft bezig zijn met het nakijken van een prototye van een Windows 10 mobiel apparaat. Of dit echter om een smartphone of tablet zou gaan is onzeker.

Microsoft toestel gaat concurreren in premium klasse

Het nieuwe toestel zou zich gaan positioneren in het hogere segment tussen de andere premium vlaggenschip apparaten. Mogelijk zou het draaien op Windows 10 met een ARM processor. ARM staat voor Acorn RISC Machine en is een processorarchitectuur van de het Engelse bedrijf Acorn Computer Ltd. Volgens sommige berichten zou het toestel gebaseerd zijn op C Shell.

Windows 10 Mobile

Geen Surface Phone, wel augmented en virtual reality

Bij velen is de eerste gedachte bij het horen over iets van een nieuwe Microsoft telefoon, dat het misschien om de ongrijpbare Surface Phone zou gaan. Helaas zou dat volgens Sams zeker niet het geval zijn. Het toestel zou namelijk niet geproduceerd worden door de Surface afdeling van het bedrijf. Wie wel met het toestel te maken zou hebben is Alex Kipman. Deze staat vooral bekend om zijn werk met de Microsoft HoloLens. Dit zou eventueel een hint kunnen zijn naar de focus van het nieuwe toestel. Als Kipman zich ermee bemoeit is er een grote kans dat de smartphone of tablet uigerust zal zijn met augmented en virtual reality mogelijkheden.

Windows smartphone

Lancering Windows 10 Mobile toestel in 2018 meest waarschijnlijk

Aangezien er nog niks over de specificaties bekend is en of er überhaupt een toestel eraan zit te komen, is het ook moeilijk inschatten wanneer deze uitgebracht zal worden. Het meest logische zou zijn dat we de nieuwe Microsoft smartphone of tablet (mocht deze bestaan) ergens in 2018 zullen zien verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Han -

    Ik heb er weinig vertrouwen meer in, het moet in ieder geval een budget telefoon zijn anders zullen veel gebruikers van het eerste uur afhaken en een “Chinees” kopen. Zonde want mijn Lumia 650 met Windows 10 Mobile is een prettig en goed werkende telefoon die betaalbaar is. Mijn gedachten gaan al uit naar een Nokia 6 met stock Android, alhoewel ik geen fan ben van Android. Maar wat moet je dan, Apple ga ik niet sponsoren.

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters