'Microsoft Windows 8 komt in oktober uit'

Volgens een hooggeplaatste medewerker van Microsoft zal de ontwikkelaar Windows 8 in oktober gaan uitbrengen. Dit ligt in lijn der verwachtingen omdat een hoop fabrikanten hun eerste Windows 8-tablets voor het najaar in hebben gepland.

Het hoofd van Microsoft’s PR-afdeling heeft in een interview met Pocket Lint zo goed als bevestigd dat Windows 8 in oktober van dit jaar uit zal gaan komen. volgens Janelle Poole, director of public relations voor de Windows Business Group, dient men te kijken naar de introducties van de vorige versies. Microsoft brengt eens in de drie jaar een nieuwe variant van Windows uit en dat is altijd omstreeks oktober, aldus de topvrouw. “In oktober is het precies drie jaar geleden dat Windows 7 ge├»ntroduceerd is door ons. Ik denk dat dat een goede mijlpaal is om in de gaten te houden”, aldus Poole.

Microsoft heeft officieel nog geen datum voor de nieuwe software vast gesteld. Producenten van hardware roepen echter bij hoog en bij laag dat hun eerste tablets voorzien van Windows 8 nog dit najaar in de verkoop zullen gaan. Zo hebben ondermeer Asus, Acer, Dell en HP plannen om een tablet op basis van de nieuwe software te lanceren. Ook Nokia lijkt haar eigen tablet rondom de zomer te willen introduceren. De kans is aanwezig dat Nokia als eerste een tablet op basis van het nieuwe OS in de markt mag gaan zetten om zo de relatie met Microsoft nog eens te onderstrepen.

Nokia tablet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Hmm… ik ben nog niet zo blij met de andere interface. Zal windows 8 meer gericht zijn op telefoons en tablets of op desktops? Komt er ook een windows phone 8?

    1. Angelo -

      Windows 8 komt alleen op tablets en desktops. Windows Phone 8 zal naar alle waarschijnlijkheid ook eind van het jaar uitkomen net na de lancering van Windows 8. Beide zullen mee op elkaar zijn afgestemd. Tot nu toe zit er gewoon een Metro schil om windows 7, maar dit zal denk ik toch nog aardig moeten veranderen. Bijvoorbeeld Internet Explorer of office, outlook is met de huidige interface niet makkelijk te bedien op een tablet. Ben ook erg benieuwd hoe MS dit gaat klaar spelen!!

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 camera

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters