Microsoft: “Windows Phone 7 niet geschikt voor bestaande toestellen”

Microsoft heeft bevestigd dat alle huidige Windows Phones geen upgrade naar Windows Phone OS 7 Series zullen krijgen. Dat betekend dus dat ook de HD2 niet geüpdatet zal worden naar het nieuwe OS.

Windows Phone OS 7 Series Demo device MWC 2010

Eigenlijk al zo lang als er geruchten over Windows Phone 7 bestaan, is er een discussie gaande over of de HTC HD2 al dan niet geüpdatet gaat worden naar het nieuwe besturingssysteem. Nu lijkt de discussie eindelijk beslecht te zijn door een uitspraak van Microsoft zelf: Natasha Kwan, General Manager van Microsoft’s Mobile Communications Business in de Asia-Pacific regio, verklaarde tegenover APC dat geen van de huidige Windows Phones de update zullen krijgen. “Because we have very specific requirements for Windows Phone 7 Series the current phones we have right now will not be upgradable. The HD2 doesn’t qualify because it doesn’t have the three buttons,” aldus Kwan. Of het probleem ook echt alleen bij een te groot aantal fysieke toetsen in de HD2 ligt is de vraag; Tony Wilkinson, Business Operations Director voor Microsoft Australië, hintte APC dat er enkele hardware-componenten zijn die de HD2 mist waardoor een update onmogelijk wordt gemaakt.

Dat er strenge eisen waren voor Windows Phone 7, was al voor de officiële aankondiging van het platform bekend, hoewel er over de precieze lijst met eisen nog altijd getwist wordt. Dat dit echter zou betekenen dat alle huidige Windows Phone-gebruikers naar een update kunnen fluiten, had niemand verwacht.

HTC HD2 

Bron: WM PowerUser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Vincent -

    Maar zelfs die kunnen niet alles, op het moment dat de drivers van WM6.5 verschillen van WM7 kan je lang op een stabiele WM7 voor de HD2 wachten. Kijk maar eens naar de ontwikkelingen van Android op de Touch HD/Diamond/Touch PRO , het loopt wel, maar verre van goed ..

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters