Microsoft: “Windows Phone 7 niet geschikt voor bestaande toestellen”

Microsoft heeft bevestigd dat alle huidige Windows Phones geen upgrade naar Windows Phone OS 7 Series zullen krijgen. Dat betekend dus dat ook de HD2 niet geüpdatet zal worden naar het nieuwe OS.

Windows Phone OS 7 Series Demo device MWC 2010

Eigenlijk al zo lang als er geruchten over Windows Phone 7 bestaan, is er een discussie gaande over of de HTC HD2 al dan niet geüpdatet gaat worden naar het nieuwe besturingssysteem. Nu lijkt de discussie eindelijk beslecht te zijn door een uitspraak van Microsoft zelf: Natasha Kwan, General Manager van Microsoft’s Mobile Communications Business in de Asia-Pacific regio, verklaarde tegenover APC dat geen van de huidige Windows Phones de update zullen krijgen. “Because we have very specific requirements for Windows Phone 7 Series the current phones we have right now will not be upgradable. The HD2 doesn’t qualify because it doesn’t have the three buttons,” aldus Kwan. Of het probleem ook echt alleen bij een te groot aantal fysieke toetsen in de HD2 ligt is de vraag; Tony Wilkinson, Business Operations Director voor Microsoft Australië, hintte APC dat er enkele hardware-componenten zijn die de HD2 mist waardoor een update onmogelijk wordt gemaakt.

Dat er strenge eisen waren voor Windows Phone 7, was al voor de officiële aankondiging van het platform bekend, hoewel er over de precieze lijst met eisen nog altijd getwist wordt. Dat dit echter zou betekenen dat alle huidige Windows Phone-gebruikers naar een update kunnen fluiten, had niemand verwacht.

HTC HD2 

Bron: WM PowerUser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Vincent -

    Maar zelfs die kunnen niet alles, op het moment dat de drivers van WM6.5 verschillen van WM7 kan je lang op een stabiele WM7 voor de HD2 wachten. Kijk maar eens naar de ontwikkelingen van Android op de Touch HD/Diamond/Touch PRO , het loopt wel, maar verre van goed ..

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters