Microsoft: Windows Phone 7.5 is de oplossing voor alle problemen

Microsoftbaas Andy Lees ziet de laatste versie van Windows Phone, Mango 7.5, als de oplossing voor een hoop problemen in de smartphonemarkt. De dominantie van de iPhone is het grootste probleem dat met de komst van Windows Phone wordt doorbroken, en de chaos die Android met zich meebrengt het tweede. Kortom: Windows Phone is de lachende derde met een stabiel en betrouwbaar besturingssysteem.

Nokia 800 Windows Phone 7.5

Andy Lees ziet de introductie van Windows Phone 7.5 als een bevrijding voor veel smartphoneklanten. Op terreinen waar Google en Apple falen, excelleert Microsoft juist, aldus Lees. De laatste iPhone, de 4S, geeft Microsoft de gelegenheid om een gat in de markt te vullen dat door de presentatie van die telefoon zou zijn ontstaan. Lees heeft een heleboel reviews gelezen waarin iOS5 van Apple wordt vergeleken met Mango, en is daar best blij van geworden. Ook meldt de Microsoftbaas dat het in zijn ogen een misser is van Apple dat de klanten niet meer keuze wordt geboden, met bijvoorbeeld meerdere iPhones. ”Ik was verrast dat ze de consument niet meer keuze bieden. Mensen willen een gevarieerd aanbod.”

Dat gezegd hebbende, Apple heeft gisteren bekendgemaakt dat de iPhone 4S al op de eerste dag een miljoen keer is voorbesteld. Binnen 24 uur.

Lees gaat verder over Android, dat volgens hem door een zeer chaotische fase gaat. Er zijn veel Androidtelefoons en veel versies van het besturingssysteem. De vrijheid die telefoonfabrikanten en telco’s krijgen van Google om het OS aan te passen, hoef je bij Windows Phone niet te verwachten. Ze mogen er wel een beetje mee knoeien maar niet teveel, is de boodschap van Lees; Microsoft wil de ‘chaos’ van Android niet.

”Als je een aantal Androidtelefoons hebt gebruikt weet je dat sommige erg goed zijn maar sommige ook helemaal niet zo goed”, aldus de Windows Phone-baas van Microsoft. ”Dat is een gok. Het voelt alsof je verschillende koks in de keuken hebt die verschillende dingen proberen te bakken met dezelfde ingrediënten.”

Lees meldde ook dat er Windows Phone-toestellen aankomen die minder kosten dan honderd dollar. En er komen ook 4G-modellen aan, bevestigde hij.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Richard -

  (Ik adviseer Microsoft dan wel om eerst te zorgen dat je met een windows phone ook kan communiceren via een blue tooth carkit. Dat is met de mango update niet opgelost en veel gebruikers hebben hier problemen mee. Zeker met parrot carkits )

  update van je parrot HTC Radar werkte gewoon

 2. Ramon -

  lekker dom gelul hier, als er een snel en stabiel os is dan is wp7.5 wel. En ja miltitasken komt pas laat, en symbian kon het 10 jaar geleden al. Apple kwam er ook vorig jaar pas mee, terwijl dat os toen al langer bestond al wp nu. Wp is met mango gewoon een prachtig en volwassen systeem geworden. Mijn volgende word een nokia met wp. Android is inderdaad een rommel, en ios is te duur voor wat je krijgt. Wp gaat nog ver komen, let maar op!

 3. Angelo -

  Kan me wel vinden in zijn verhaal. Ook dat de iphone weer het zelfde is heeft hij naar mijn idee ook gelijk. Hier kwamen ze bij de 3G > 3GS een keer mee weg.. maar zal deze keer toch in minder goede aarde vallen. De preorder verhalen van de 4s zal allemaal best. We zullen over een half jaar eens zien. Android is inderdaad rommelig, maar het is erg populair. Wat ik van ICS heb gezien voor zover het waar is, word het naar mijn idee alleen maar rommeliger, en dit is voor mensen die voor het eerst aan een smartphone beginnen(en die zijn er nog genoeg)niet gebruiksvriendelijk. 🙂

 4. willo -

  Ik adviseer Microsoft dan wel om eerst te zorgen dat je met een windows phone ook kan communiceren via een blue tooth carkit. Dat is met de mango update niet opgelost en veel gebruikers hebben hier problemen mee. Zeker met parrot carkits

  1. robnas -

   WP7 gewoon links laten liggen. Het loopt (nog steeds) achter en de updates die nu uit worden gebracht (multitasking) zijn updates die al zo'n 10 jaar geleden al mogelijk waren met Symbian.

   WP7 kent geen oplossing, omdat de basis zo rot is als maar kan. Het is closed source en de ontwikkeling schiet niet op. Ik zie dat dit dezelfde weg als Symbian zal vergaan, alleen WP7 is sneller. En daar is alles mee gezegd.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters