Microsoft: Windows Phone 7.5 is de oplossing voor alle problemen

Microsoftbaas Andy Lees ziet de laatste versie van Windows Phone, Mango 7.5, als de oplossing voor een hoop problemen in de smartphonemarkt. De dominantie van de iPhone is het grootste probleem dat met de komst van Windows Phone wordt doorbroken, en de chaos die Android met zich meebrengt het tweede. Kortom: Windows Phone is de lachende derde met een stabiel en betrouwbaar besturingssysteem.

Nokia 800 Windows Phone 7.5

Andy Lees ziet de introductie van Windows Phone 7.5 als een bevrijding voor veel smartphoneklanten. Op terreinen waar Google en Apple falen, excelleert Microsoft juist, aldus Lees. De laatste iPhone, de 4S, geeft Microsoft de gelegenheid om een gat in de markt te vullen dat door de presentatie van die telefoon zou zijn ontstaan. Lees heeft een heleboel reviews gelezen waarin iOS5 van Apple wordt vergeleken met Mango, en is daar best blij van geworden. Ook meldt de Microsoftbaas dat het in zijn ogen een misser is van Apple dat de klanten niet meer keuze wordt geboden, met bijvoorbeeld meerdere iPhones. ”Ik was verrast dat ze de consument niet meer keuze bieden. Mensen willen een gevarieerd aanbod.”

Dat gezegd hebbende, Apple heeft gisteren bekendgemaakt dat de iPhone 4S al op de eerste dag een miljoen keer is voorbesteld. Binnen 24 uur.

Lees gaat verder over Android, dat volgens hem door een zeer chaotische fase gaat. Er zijn veel Androidtelefoons en veel versies van het besturingssysteem. De vrijheid die telefoonfabrikanten en telco’s krijgen van Google om het OS aan te passen, hoef je bij Windows Phone niet te verwachten. Ze mogen er wel een beetje mee knoeien maar niet teveel, is de boodschap van Lees; Microsoft wil de ‘chaos’ van Android niet.

”Als je een aantal Androidtelefoons hebt gebruikt weet je dat sommige erg goed zijn maar sommige ook helemaal niet zo goed”, aldus de Windows Phone-baas van Microsoft. ”Dat is een gok. Het voelt alsof je verschillende koks in de keuken hebt die verschillende dingen proberen te bakken met dezelfde ingrediënten.”

Lees meldde ook dat er Windows Phone-toestellen aankomen die minder kosten dan honderd dollar. En er komen ook 4G-modellen aan, bevestigde hij.

Bron: BGR

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters