Microsoft: “Windows Phone Mango van de herfst beschikbaar” – Update 2

Microsoft heeft in een persbericht bekend gemaakt dat haar grote Mango-update rond de herfst uitgegeven zal worden. De software update heeft niet minder dan 500 verbeteringen van de ontwikkelaar mee gekregen.

Microsoft heeft vroegtijdig het persbericht van de Windows Phone Mango release vrijgegeven. Uit het persbericht blijkt dat het OS al vroeg in de herfst verwacht kan worden voor elke Windows Phone-smartphone die nu op de markt te vinden is. Daarnaast laat Microsoft weten dat de update niet minder dan 500 nieuwe verbeteringen heeft mee gekregen.

Zo laat Microsoft weten dat IE Mobile 9 in de update verwerkt zal zitten. De nieuwe browser heeft ondersteuning voor HTML5 en hardware acceleration waardoor het renderen van pagina’s en zware animaties een stuk sneller moet gaan. Ook multitasking zal met de update officieel naar het OS gaan komen. Daarnaast zijn de live tiles verbeterd waardoor er meer informatie op de tegels weergegeven kan worden. Ook de integratie met Twitter en LinkedIn is verbeterd in het OS en zijn een paar Facebook bugs opgelost.

Microsoft Nederland heeft inmiddels aangegeven dat de huidige Engelse-smartphones met Windows Phone 7, geen Nederlandse taal zullen krijgen met de Mango-update. Alleen nieuwe toestellen die in Nederland verkocht zullen worden met Mango erop, zullen de beschikking krijgen over de taal. Wel zal Xbox Live en de Marketplace toegankelijk worden met de update voor Nederlanders. En daarnaast komt er een Nederlandstalig toetsenbordje, waarmee de grootste problemen opgelost zijn.

Tot slot heeft Microsoft ook bekend gemaakt dat Acer, Fuijtsu en ZTE ook Windows Phone 7-smartphones gaan maken. Onduidelijk is nog wanneer dat precies zal zijn.

Update op 24/05/2011 om 15:55 uur:

Blijkbaar is er iets in de vertaling verkeerd gegaan; de update zal pas rond de herfst vrijgegeven worden door Microsoft.

Update op 24/05/2011 om 16:05 uur:

Reactie Microsoft Nederland toegevoegd.

Update op 24/05/2011 om 16:35 uur:

Nokia heeft bekend gemaakt dat haar eerste Windows Phone 7-smartphones voorzien zullen zijn van deze 7.1 Mango-update. Hiermee lijkt de weg vrij voor de producent dat het nog dit jaar met haar eerste smartphones zal komen op basis van het OS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Reactie -

  Volgens mij snappen sommige internetwebsite nooit echt wat Microsoft zegt of bedoelt.

  Ik bedoel, je moet het ook niet groter maken dan dat het is. Je kan gewoon op Marketplace en je kan gewoon op Xbox Live en alle andere nieuwe features die uitkomen voor Nederland in de herft met de grote mango update. Idd je krijgt geen 'Nederlandse taal' erbij geleverd. Met andere woorden jij ziet het dus als een probleem dat 'People' ook 'People' blijft en nier 'Mensen' wordt? Ik snap niet waar de mens zich druk om maakt? Ik zie dat ook helemaal niet als een belangrijk punt dat die kleine stukjes engels ook engels blijven want dat past bij de WP7. Het woordenboek wordt anders echter wel gewoon Nederlands.

  Het probleem is dat hier wordt geschreven dat er geen Nederland talige versie voor huidige gebruikers uitkomt. Die komt er wel, die komt er zelfs zeker. Aleen kleine dingen zoals 'people' blijft hetzelfde. Ik mag toch wel aannemen dat je weet wat dat betekent? Als je daar nog een probleem om gaat maken, dat moet helemaal niet meespelen hierbij.

  1. Dominick -

   Dat punt van dat toetsenbordje vind ik een heel goede, die heeft mijn collega blijkbaar even gemist. Heb ik erin gezet.

   Feit blijft wel dat de systeemtaal (dus niet alleen het woordje people, maar ook de instellingen, de teksten in de applicaties etc) Engels blijft. Dus dat er een Nederlandse versie voor de huidige gebruikers komt ben ik het zeker niet mee eens.

   Of ik het persoonlijk een probleem vind dat die dingen in het Engels zijn, dat is weer een ander verhaal. Het maakt mij niets uit of ik nou een engelse versie heb met een nederlands toetsenbord of een helemaal nederlandse versie, maar daarmee worden die twee versies niet aan elkaar gelijk.

 2. Samsung-Rules -

  Vorige week zij microsoft dat er in de mongo update zo`n 20 talen extra zouden zitten incl NL. Nu weer niet.. en de andere ook niet?? Slechte zaak Microsoft, voor de mensen die nu zo`n toestel hebben.:(

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters