Microsoft: “Windows Phone Mango van de herfst beschikbaar” – Update 2

Microsoft heeft in een persbericht bekend gemaakt dat haar grote Mango-update rond de herfst uitgegeven zal worden. De software update heeft niet minder dan 500 verbeteringen van de ontwikkelaar mee gekregen.

Microsoft heeft vroegtijdig het persbericht van de Windows Phone Mango release vrijgegeven. Uit het persbericht blijkt dat het OS al vroeg in de herfst verwacht kan worden voor elke Windows Phone-smartphone die nu op de markt te vinden is. Daarnaast laat Microsoft weten dat de update niet minder dan 500 nieuwe verbeteringen heeft mee gekregen.

Zo laat Microsoft weten dat IE Mobile 9 in de update verwerkt zal zitten. De nieuwe browser heeft ondersteuning voor HTML5 en hardware acceleration waardoor het renderen van pagina’s en zware animaties een stuk sneller moet gaan. Ook multitasking zal met de update officieel naar het OS gaan komen. Daarnaast zijn de live tiles verbeterd waardoor er meer informatie op de tegels weergegeven kan worden. Ook de integratie met Twitter en LinkedIn is verbeterd in het OS en zijn een paar Facebook bugs opgelost.

Microsoft Nederland heeft inmiddels aangegeven dat de huidige Engelse-smartphones met Windows Phone 7, geen Nederlandse taal zullen krijgen met de Mango-update. Alleen nieuwe toestellen die in Nederland verkocht zullen worden met Mango erop, zullen de beschikking krijgen over de taal. Wel zal Xbox Live en de Marketplace toegankelijk worden met de update voor Nederlanders. En daarnaast komt er een Nederlandstalig toetsenbordje, waarmee de grootste problemen opgelost zijn.

Tot slot heeft Microsoft ook bekend gemaakt dat Acer, Fuijtsu en ZTE ook Windows Phone 7-smartphones gaan maken. Onduidelijk is nog wanneer dat precies zal zijn.

Update op 24/05/2011 om 15:55 uur:

Blijkbaar is er iets in de vertaling verkeerd gegaan; de update zal pas rond de herfst vrijgegeven worden door Microsoft.

Update op 24/05/2011 om 16:05 uur:

Reactie Microsoft Nederland toegevoegd.

Update op 24/05/2011 om 16:35 uur:

Nokia heeft bekend gemaakt dat haar eerste Windows Phone 7-smartphones voorzien zullen zijn van deze 7.1 Mango-update. Hiermee lijkt de weg vrij voor de producent dat het nog dit jaar met haar eerste smartphones zal komen op basis van het OS.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters