Microsoft Windows Phone zit in de lift

Hoewel zelfs Microsoft-baas Steve Ballmer meldt dat het marktaandeel van Windows Phone 7 in een jaar tijd nauwelijks indruk heeft gemaakt, worden er toch maandelijks enkele honderdduizenden WP7-toestellen verkocht. Het platform is allerminst dood.

Marktaandelen OS

WP7 steekt nog altijd zeer schril af tegen de stormachtige groei van Android en iOS (iPhone), maar het marktaandeel groeit wel iets – van één naar twee procent – en dat betekent dat er in ieder geval een groeiend aantal gebruikers is dat het platform waardeert.

Cijfers van onderzoeksbureau Millennial Data geven aan dat het besturingssysteem op meerdere vlakken in de lift zit. Advertentievolume steeg het laatste kwartaal met 31 procent, wat meer is dan de groei voor iOS (18%) en Android (11%) in hetzelfde kwartaal.

Nu is het wat lastig vergelijken omdat er nog zo weinig WP7-telefoons in omloop zijn vergeleken met iPhones en Android-apparaten, maar de groei zit er in ieder geval stevig in. Zoveel is zeker.

Dus Ballmer heeft gelijk als hij zegt dat WP7 nog helemaal in de kinderschoenen staat qua marktaandeel, maar het platform heeft zich inmiddels wel een plek verworven in de smartphonemarkt. Nu ziet Microsoft zich nog gesteld voor de vraag hoe er meer WP7-telefoons over de toonbanken geschoven kunnen worden, maar over enkele maanden geeft Nokia daar wellicht het antwoord op.

Bron: Tne Next Web

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters