Microsoft Windows Phone zit in de lift

Hoewel zelfs Microsoft-baas Steve Ballmer meldt dat het marktaandeel van Windows Phone 7 in een jaar tijd nauwelijks indruk heeft gemaakt, worden er toch maandelijks enkele honderdduizenden WP7-toestellen verkocht. Het platform is allerminst dood.

Marktaandelen OS

WP7 steekt nog altijd zeer schril af tegen de stormachtige groei van Android en iOS (iPhone), maar het marktaandeel groeit wel iets – van één naar twee procent – en dat betekent dat er in ieder geval een groeiend aantal gebruikers is dat het platform waardeert.

Cijfers van onderzoeksbureau Millennial Data geven aan dat het besturingssysteem op meerdere vlakken in de lift zit. Advertentievolume steeg het laatste kwartaal met 31 procent, wat meer is dan de groei voor iOS (18%) en Android (11%) in hetzelfde kwartaal.

Nu is het wat lastig vergelijken omdat er nog zo weinig WP7-telefoons in omloop zijn vergeleken met iPhones en Android-apparaten, maar de groei zit er in ieder geval stevig in. Zoveel is zeker.

Dus Ballmer heeft gelijk als hij zegt dat WP7 nog helemaal in de kinderschoenen staat qua marktaandeel, maar het platform heeft zich inmiddels wel een plek verworven in de smartphonemarkt. Nu ziet Microsoft zich nog gesteld voor de vraag hoe er meer WP7-telefoons over de toonbanken geschoven kunnen worden, maar over enkele maanden geeft Nokia daar wellicht het antwoord op.

Bron: Tne Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Persoonlijk vind ik dit soort berichten meer weg hebben van stemmingmakerij. Blijkbaar moet er iemand zo'n beetje elke week tot de conclusie komen dat WP7 nog maar een klein marktaandeel heeft. Iets wat we allemaal weten. Ook de redenen daarvan. Pas na de Mango update mag je WP7 tot de volwassen platforms rekenen, dat is ook zo'n beetje de grootste rede waarom er tot nu toe weinig windows WP7 toestellen zijn verschenen. Ook Android is zo begonnen en pas sinds een jaartje gworden wat het nu is. Dus wat is nu eigenlijk de nieuwswaarde hiervan? Volgende week weer zo'n bericht: WP7 is nog steeds niet gegroeid?

 2. Echtwaar -

  De conclusie: "het platform heeft zich inmiddels wel een plek verworven in de smartphonemarkt." snap ik niet als er eerst staat dat ze pas 2% hebben… Of er wordt bedoeld een extreem mini plekje.

  "Advertentievolume steeg het laatste kwartaal met 31 procent, wat meer is dan de groei voor iOS (18%) en Android (11%) in hetzelfde kwartaal."

  Het gaat hier om GROEIpercentages. Het zou wel heel triest zijn als deze lager zouden zijn in vergelijking tot twee partijen die al een stuk langer actief zijn. Wat waren de groeipercentages van iOS en Android na even veel maanden vanaf hun start?

 3. Victor -

  Dat is een verdubbeling. Niet slecht 😉
  Mango + Nokia + heel veel ondersteuning van MS zal het marktaandeel zeker vergroten. Als de toestellen 200 euro kosten en dezelfde apps komen zal dat zeker voor de jongeren aantrekkelijk zijn. 9 van de 10 personen die WP7 hebben zijn tevreden. Ik ben ook zeer benieuwd naar.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters