Microsoft’s nieuwe mobiele strategie is om iOS en Android beter te maken

Er is al een tijdje geen Windows Phone uitgebracht. Microsoft heeft nu een nieuwe strategie bedacht waar het zich op gaat focussen. De apparatuur van Microsoft moet onder andere met iOS en Android kunnen werken.

Nieuwe strategie van Microsoft

Microsoft is er bewust van dat de meeste mobiele toestellen niet op Windows draaien. Daarom wil het bedrijf het anders aanpakken. Het bedrijf wil een betere ervaring geven aan iOS- en Android-gebruikers. Dit zou een betere strategie zijn dan Windows-telefoons te verkopen.

Microsoft

Windows 10

Microsoft heeft een aantal nieuwe features voor de Windows 10 onthuld. Mensen maken tegenwoordig gebruik van verschillende apparaten die niet op hetzelfde besturingssysteem draaien. Microsoft wil met een oplossing hiervoor komen. Het bedrijf wil het makkelijker maken om bijvoorbeeld van een iOS-toestel naar een Windows laptop over te schakelen. Dit wordt nu namelijk minder goed ondersteund.

Windows

Er zullen daarom ook nieuwe functies beschikbaar worden, zoals de Clipboard-functie. Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld content op een iPhone kopiëren en naar een Windows laptop plakken.

Er komt ook een functie waarmee je apps kunt hervatten op een mobiel apparaat die je bijvoorbeeld op een Windows 10-apparaat hebt gestart. Volgens het bedrijf kan je de apps zelfs op iOS- en Android-apparaten hervatten. Spraakassistent Cortana kan hier ook voor ingeschakeld worden.

Daarnaast krijgt de cloud van Microsoft, OneDrive, ook een nieuwe functie. Gebruikers hebben hiermee toegang tot bestanden zonder die naar een apparaat te downloaden. Het document krijgt een status waarbij te zien is waar het document staat.

Gaat het Microsoft lukken

Het wordt niet makkelijk voor het bedrijf, maar dat zal Microsoft niet stopen. De update van de Windows 10 wordt rond september verwacht. Microsoft had een paar weken terug verteld wat wij van het bedrijf kunnen verwachten. Lees daar hier meer over.

Bron: The Verge

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Android 8.0 Oreo update

Android Oreo toont de snelheid van Wifi-netwerken voordat je ermee verbindt lees verder

Siri

Siri weet je nu ook alles over tennis en golf te vertellen lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters