'Microsoft wint dit jaar 10% van de tabletmarkt voor zich'

Volgens analisten zou Microsoft er dit jaar in slagen om zo’n 10% van de tabletmarkt voor zich te winnen, dat zou over enkele jaren moeten stijgen naar 18%.

De tabletmarkt wordt, net als de smartphonemarkt, al jaren sterk gedomineerd door iOS en Android. Volgens enkele analisten zou Microsoft dit jaar wel eens een stevige voet aan de grond kunnen zetten in de tabletmarkt met zijn nieuwe line-up. De fabrikant zou dit jaar zo’n 10% van de markt voor zich winnen. In 2019 wordt verwacht dat het bedrijf een marktaandeel van 18% kan behalen.

Zo’n drie jaar geleden had Microsoft nog geen twee procent van de tabletmarkt voor zich, maar met de nieuwe toestellen in de Surface-lijn zou daar wel eens verandering in kunnen komen. De iPad had toen een indrukwekkende 55% marktaandeel en Android-tablets zo’n 40%.

De eerste Surface-toestellen konden niet zo veel mensen bekoren door zijn redelijk unieke middenweg tussen laptops en tablets. Het nieuwe format kan echter steeds meer en meer harten winnen, dankzij onder andere de Surface Book. De tabletmarkt daalt dan wel al jaren in omvang, het is en blijft echter een mooie aanwinst voor Microsoft. De analyse is sterk gebaseerd op verwachtingen, veel hangt af van de feestdagen en de bijkomende promoties er rond.

'Microsoft wint dit jaar 10% van de tabletmarkt voor zich' tablet market share 

Bron: Strategy Analytics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via