'Microsoft wist 1 miljoen Surface-tablets te slijten in 2012'

Volgens analisten heeft Microsoft in totaal 1 miljoen Surface-tablets verkocht in 2012. Daarmee lijkt de fabrikant slechts een druppel te zijn op een gloeiende plaat.

De schatting van de verkoopcijfers voor de Surface zijn afkomstig van UBS analist Brent Thill. Volgens de beste man heeft Microsoft ‘slechts’ 1 miljoen tablets sinds de lancering van de Surface weten te slijten wereldwijd. Daarmee weet de fabrikant amper marktaandeel te verkrijgen in deze lucratieve markt voor tablets. Apple zal naar verwachting in heel 2012 20 miljoen iPads weggezet hebben wereldwijd en de 1 miljoen stuks van Microsoft dragen dan ook amper bij aan haar mogelijke dominantie in deze markt. Ook andere fabrikanten doen het niet veel beter dan Microsoft, al lijkt Microsoft wel een positieve uitschieter te zijn.

De analist van UBS meent dat klanten liever voor een iPad kiezen dan voor een Surface. Daarnaast zou Microsoft te kieskeurig zijn met haar verkoopkanalen, aldus de analist. Microsoft heeft de Surface nog niet breed in de markt gezet en is wereldwijd slechts in een paar landen verkrijgbaar. Daarnaast zou Windows 8 een niet al te denderende start kennen waardoor ook de Surface nog niet van de grond gekomen is.

Desondanks zijn er wel een paar lichtpuntjes aan de horizon voor de tablet van Microsoft. Allereerst zal begin 2013 de Surface Pro variant op de markt gaan komen die volgens de analist vooral interessant is voor de zakelijke markt. Ook moet Windows 8 rond deze tijd meer bekendheid genieten en zal Microsoft langzaam maar zeker het aantal verkoopkanalen gaan uitbreiden. Onduidelijk is echter wat de verkoopverwachtingen voor 2013 zullen zijn.

Microsoft Surface 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters