MicroUSB-connector verschijnt in Apple Store

Apple heeft stilletjes voldaan aan de verplichting van de Europese Unie om de nieuwe iPhone (en de oude) te voorzien van een standaard microUSB-ingang. Met een connector van een tientje kan de iPhone op elke microUSB-kabel worden aangesloten.

Apple microUSB connector

Dergelijke oplossingen waren er al van andere fabrikanten, maar hier hebben we te maken met een product van Apple. Dat daarom ook wel wat mag kosten, vindt de fabrikant: het eenvoudige stekkertje is in de Britse Apple Store voor 8 pond te vinden.

Het stekkertje moet waarschijnlijk los bij de nieuwe iPhone worden gekocht. Voordeel is wel weer dat ook oudere modellen ermee kunnen werken. De iPhone 4, 3GS en 3 kunnen er ook mee worden opgeladen. Ook kan het stekkertje worden benut om een iPhone mee te synchroniseren op een computer. Overigens is dat laatste bij de iPhone 4S niet echt meer nodig via een draadje; dat kan in de nieuwste iPhone allemaal draadloos worden geregeld.

Het stekkertje wordt waarschijnlijk pas op 14 oktober officieel verkocht; dat is de Amerikaanse releasedatum voor de iPhone 4S.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sam-rules -

    Bart schreef: dergelijke oplossingen waren er al van andere fabrikanten. Maar die hebben uiteindelijk toch de toestellen voorzien van een micro usb connector om te laden, en soms zat de oude er nog naast. Dit was ook de eis vanuit brussel, dat het toestel voorzien zou worden van een dergelijke connector. appel doet weer eens lekker eigenwijs, en die h*m*`s komen er natuurlijk weer mee weg!!

  2. geust123 -

    Toch wel weer heel erg slim gedaan van apple, je laat mensen extreem veel betalen voor een I-phone en als straf omdat apple het vertikt om de standaard norm reeds in te bouwen bij de telefoon zoals de micro usb, mag je als klant van apple er een stekkertje bij kopen van ongeveer €14,99 om je andere adapters te kunnen gebruiken, wel slim extra inkomsten voor apple (met deze extra kosten kunnen ze zeker de advocaten betalen in de zaak van patenten oorlog)

Google Daydream

Google komt met standalone VR headset Google Daydream lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

‘Next-gen AirPods case dient ook als oplader’ lees verder

slimme verlichting slimme lampen

WANT to Have: vijf slimme lampen voor een sfeervolle verlichting lees verder

Knops

Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles lees verder

iPhone 8

WANT to Have: de vijf beste draadloze oordopjes onder de 200 euro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters