Nintendo gaat stoppen met Miitomo: sla snel je foto’s op

Twee jaar geleden verbaasde Nintendo vriend en vijand met een verrassende zet: een game voor smartphones. Het ging om het sociale netwerk Miitomo. Een verrassend succes, maar sindsdien heeft de Japanse fabrikant de app een stille dood laten sterven. Het verlossende nieuws is nu officieel naar buiten gebracht: Miitomo stopt er op 9 mei helemaal mee.

Miitomo stopt ermee

Vanaf vandaag is het daarom niet meer mogelijk om premium coins aan te schaffen in de app. Het zou immers zuur zijn als je een fortuin de app steekt, om er vervolgens niks meer mee te kunnen. Het blijft bovendien een pijnlijke reminder dat digitale investeringen per definitie tijdelijk zijn. Hoe tijdelijk? Daar kom je alleen met dit soort nieuws achter.

Actieve gebruikers zullen tot en met 9 mei Miitomo coins en tickers blijven ontvangen. Daarmee kan Miitomo Drop gespeeld worden, of spulletjes worden gekocht in de Miitomo shop. Na 9 mei krijg je een waarschuwing te zien wanneer je de app opent. De features en gameplay zullen niet meer toegankelijk zijn.

Miitomo

Heb je de app wel ooit gebruikt, maar ben je sindsdien gestopt? Denk er dan aan je Miifoto’s direct op je smartphone op te slaan. Al dat soort media zal namelijk voor altijd verdwijnen. Ook alle speciale icoontjes en kleding die je in Miitomo hebt vrijgespeeld zullen niet meer op je Nintendo Account verschijnen.

Potentie is aanwezig

Dit nieuws zit er al lang aan te komen, maar het blijft zonde. Nintendo had de kans om een overkoepelend netwerk te bouwen voor zijn games. Door spellen te integreren met de dienst zou je spelers bijvoorbeeld kunnen belonen met speciale items. Denk bijvoorbeeld aan Amiibo: je kunt kostuums in Super Mario Odyssey krijgen, door fysieke poppetjes in je lokale speelgoedwinkel aan te schaffen.

Miitomo app iOS Android

De aantrekkingskracht is er dus wel degelijk, alleen moet je het netwerk dan wel vullen met content. Dat is nu niet gebeurd, waardoor zelfs trouwe spelers afhaakten. Wellicht zien we het idee in de toekomst terug in een app voor de Nintendo Switch. Een integratie met de voice chat-app van de console zou bijvoorbeeld goed kunnen werken. Geniet er nog even van tot 9 mei!

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters