Miljoen smartphones binnen 80 dagen

Van bijna alle bekende smartphones krijgen we op een gegeven moment te horen dat er miljoen exemplaren van verkocht zijn. Hoe snel gebeurt dat eigenlijk en welke telefoon is de grote winnaar?

Als er een beetje interessante nieuwe smartphone uitkomt, zorgt dat tegenwoordig meteen voor een grote hype. Die hype is soms zelfs zo groot dat mensen uren in de rij staan, de eerste verkoopdag niet zonder relletjes verloopt en alle toestellen meteen uitverkocht zijn. Met ongeveer vier miljard bewoners van deze wereld is het dan ook niet zo vreemd dat er van zo’n toestel binnen twee en een halve maand één miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Engadget postte een mooi grafiekje waarin te zien is hoe lang zo’n toestel er over doet om de miljoen verkochte exemplaren te bereiken.

Het grafiekje laat zien dat de Apple iPhone 3G de absolute winnaar is, gevolgd door de Nokia 5800 en de T-Mobile G1. Daarna komen de BlackBerry Storm en de eerste generatie iPhone in de ranglijst. Het verschil tussen de nummer één en twee is ongekend groot: de iPhone 3G had maar drie dagen nodig om één miljoen keer verkocht te worden, de Nokia 5800 deed er 57 dagen over. Verliezer was de originele iPhone, die “maar liefst” 74 dagen nodig had.

Wat wel opgemerkt moet worden is dat het grafiekje niet helemaal eerlijk is, omdat sommige toestellen meteen wereldwijd live gaan, terwijl anderen slechts één land aandeden in de eerste verkoopdagen. Zo zijn de Nokia 5800 en T-Mobile G1 hier pas net verkrijgbaar, terwijl het tellen al ergens in november is begonnen voor deze toestellen. De eerste generatie iPhone is zelfs alleen maar in Amerika verkocht gedurende de eerste 4 à 5 maanden. Verder moet opgemerkt worden dat bij de BlackBerry Storm alleen de Amerikaanse verkopen zijn meegerekend, omdat er voor de rest van de wereld geen officiële aankondiging gedaan is. Het echte aantal dagen tot de miljoen ligt dus een stuk lager voor dit toestel. Tot slot hangt de nauwkeurigheid nog af van de nauwkeurigheid van de officiële aankondiging, omdat bij sommige toestellen niet een datum is genoemd, maar bijvoorbeeld een maand of een deel daarvan.

dagen tot miljoen

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters