Miljoenen Britten gewond tijdens het sms'en

Uit onderzoek van de Engelse nummerinformatiedienst 118118 blijkt dat jaarlijks 6 miljoen Britten een verwonding oplopen dankzij de mobiele telefoon. Dat meldt de Mirror.

Wandelen en bellen of berichtjes sturen is geen goede combinatie, zo leert het onderzoek. De verwondingen variëren van kleine sneetjes of kneuzingen tot en met gebroken neuzen en zelfs een schedelbasisfractuur. Uit het onderzoek bleek dat 63% van de mensen die met hun telefoon bezig waren dat zó geconcentreerd deden, dat ze zich niet meer bewust waren van de wereld om hen heen.

Volgens woordvoerder William Ostrom zijn de Britten zo verslaafd aan sms’en, dat de overheid extra maatregelen moet nemen om ze op straat te beschermen. Een kwart van de ruim 1000 ondervraagden geeft aan voorstander te zijn van ‘mobile lanes’: stukken afgeschermde stoep zonder obstakels waar wandelaars ongestoord berichtjes kunnen sturen. Eenenvijftig procent van de Britse tieners stuurt meer dan zes sms’jes per dag.

Het mobiel bellen is in de hele wereld een probleem, al richt de wetgeving zich meestal op automobilisten die met een telefoon in de hand bellen. In Groot Brittannië is recentelijk een meisje veroordeeld tot gevangenisstraf omdat ze tijdens het sms’en een dodelijk ongeval veroorzaakte. Er gaan stemmen op om twee jaar celstraf op mobiel bellen in de auto te zetten. Hoeveel mensen in Nederland jaarlijks gewond raken door mobiel bellen is niet bekend. Toch zullen ook hier regelmatig mensen tegen een prullenbak of lantaarnpaal oplopen tijdens het sms’en. In Nederland zijn meer dan 19 miljoen mobiele aansluitingen. In Nederland heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. Daarmee staat ons land in de top 5 van de wereld.

1765772958-padding-protect-pedestrians 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters