Minder fabrikanten van plan om Windows RT-tablets te maken vanwege de Microsoft Surface

Minder fabrikanten zijn van plan om tablets te maken met Windows RT erop, vanwege de Microsoft Surface-tablet die de softwarefabrikant zelf uitbrengt.

'Microsoft Surfacetablet komt snel naar Europa' schermafbeelding 2012 10 03 om 234643

De hardwarefabrikanten vinden het maar niets dat Microsoft ze nu beconcurreert op hun eigen terrein, en zien van de productie van de Windows RT-tablets met ARM-processor af.

Acer was tot dusver de meest luidruchtige criticus van het besluit van Microsoft om een eigen tablet uit te brengen. Deze fabrikant is niet van plan om zelf tablets te gaan maken met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft erop.

Nu blijkt dat ook andere fabrikanten, die aanvankelijk enthousiast waren over Windows RT, van de productie van tablets met dit OS afzien. Dit meldt Digitimes. De interesse van de tabletmakers is danig bekoeld sinds de Surfaceplannen van Microsoft.

Asustek Computer, Dell, Samsung en Lenovo maken ze nog wel, maar niet meer dan vijftigduizend per fabrikant. Acer, Sony, HP en Toshiba beginnen er niet aan.

Zelfs ‘preferred partner’ Nokia zou afzien van de productie van een Windows RT-tablet, hoewel de ontwikkeling van zo’n Lumia-tablet al in een vergevorderd stadium zou verkeren. Nokia zou eerst willen afwachten hoe het loopt met de Microsoft Surfacetablet.

De hardwarefabrikanten stappen wel vol overtuiging in Microsoft Windows 8, dat op desktops en laptops draait en het Intelplatform. De genoemde fabrikanten, plus Fujitsu en Toshiba, hebben al ยง125 Windows 8-gebaseerde pc’s en laptops in ontwikkeling.

Overigens wil Microsoft ook nog een Windows 8-tablet maken, maar de lancering daarvan is uitgesteld tot januari 2013. Gezien de reacties van de fabrikanten op de Windows Surfacetablet lijkt dat geen verkeerd besluit.

Bron: Microsoft-news.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. DannyD -

    Hoewel ik zelf geen tablet heb, of van plan er 1 deze dagen te halen, vind ik de keuze van de genoemde fabrikanten apart. Sinds Google, Motorola overnam maken zij nu ook hardeware en de software waar veel van dezelfde fabrikanten gebruik van maken. Daar vinden ze de nieuwe concurrentie van Google blijkbaar weer geen probleem. Maar het eindresultaat is hetzelfde. Google, als Microsoft, is nu zowel partner op software vlak als concurrent op hardware.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters