Minder fabrikanten van plan om Windows RT-tablets te maken vanwege de Microsoft Surface

Minder fabrikanten zijn van plan om tablets te maken met Windows RT erop, vanwege de Microsoft Surface-tablet die de softwarefabrikant zelf uitbrengt.

'Microsoft Surfacetablet komt snel naar Europa' schermafbeelding 2012 10 03 om 234643

De hardwarefabrikanten vinden het maar niets dat Microsoft ze nu beconcurreert op hun eigen terrein, en zien van de productie van de Windows RT-tablets met ARM-processor af.

Acer was tot dusver de meest luidruchtige criticus van het besluit van Microsoft om een eigen tablet uit te brengen. Deze fabrikant is niet van plan om zelf tablets te gaan maken met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft erop.

Nu blijkt dat ook andere fabrikanten, die aanvankelijk enthousiast waren over Windows RT, van de productie van tablets met dit OS afzien. Dit meldt Digitimes. De interesse van de tabletmakers is danig bekoeld sinds de Surfaceplannen van Microsoft.

Asustek Computer, Dell, Samsung en Lenovo maken ze nog wel, maar niet meer dan vijftigduizend per fabrikant. Acer, Sony, HP en Toshiba beginnen er niet aan.

Zelfs ‘preferred partner’ Nokia zou afzien van de productie van een Windows RT-tablet, hoewel de ontwikkeling van zo’n Lumia-tablet al in een vergevorderd stadium zou verkeren. Nokia zou eerst willen afwachten hoe het loopt met de Microsoft Surfacetablet.

De hardwarefabrikanten stappen wel vol overtuiging in Microsoft Windows 8, dat op desktops en laptops draait en het Intelplatform. De genoemde fabrikanten, plus Fujitsu en Toshiba, hebben al ยง125 Windows 8-gebaseerde pc’s en laptops in ontwikkeling.

Overigens wil Microsoft ook nog een Windows 8-tablet maken, maar de lancering daarvan is uitgesteld tot januari 2013. Gezien de reacties van de fabrikanten op de Windows Surfacetablet lijkt dat geen verkeerd besluit.

Bron: Microsoft-news.com

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters