Minder klanten en omzet voor Vodafone Nederland

Vodafone Nederland heeft geen denderend boekjaar achter de rug. De omzet van het bedrijf daalde met ruim vijf procent en het aantal klanten is ook gedaald, met 0,6 procent.

Minder klanten en omzet voor Vodafone Nederland fy 13 14 vfnl 1

Dit houdt in dat er nu 5.267.000 miljoen Nederlanders een abonnement bij Vodafone hebben of gebruikmaken van prepaid bij de van oorsprong Britse provider. Vorig jaar waren dat er ruim dertig duizend meer, blijkt uit kerncijfers over Vodafone’s afgelopen boekjaar, dat van april 2013 tot april 2014 liep.

Een lichte daling dus. Dat kan van de omzet niet zo snel gezegd worden. Waar Vodafone eerst jaar nog 1,856 miljard euro aan omzet draaide, is dat in het afgelopen boekjaar gedaald tot een omzet van 1,741 miljard euro.

Dit blijkt uit een infographic die Vodafone heeft vrijgegeven, waar ook aandacht is voor andere zaken. 71,7 procent van Vodafone’s klanten heeft een abonnement bij de provider. De rest maakt gebruik van beltegoed.

Ruim zestig procent van de Vodafone-klandizie heeft een smartphone. Daarvan heeft weer ruim zeventig procent een databundel in zijn abonnement of prepaid. Het datagebruik neemt ondertussen enorm toe. Vorig jaar werd er nog 7 miljoen GB aan data doorheen gejaagd: in het afgelopen boekjaar was dat al 12,1 procent.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters