Minder klanten, hogere omzet voor Vodafone

Het klantenbestand van Vodafone is in een jaar tijd met 119 duizend klanten gedaald. Dit heeft te maken met een terugloop van het aantal prepaidklanten van de provider, want het aantal mensen met een abonnement steeg juist met 2,7 procent.

Vodafone jaarcijfers

Dit valt op te maken uit de jaarcijfers die Vodafone vandaag presenteerde. De omzet over het hele jaar gemeten bedroeg 1,74 miljard euro, wat een stijging is van 0,2 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Dit is volgens Vodafone vooral te danken aan het feit dat het goed gaat met dochterprovider Hollandsnieuwe en een sterke groei op de zakelijke markt. De omzet per klant nam met 1,2 procent toe tot 25,40 euro.

Het aantal mensen met een abonnement bij Vodafone nam dus met 2,7 procent toe naar 3,87 miljoen. Daarentegen hebben heel veel mensen niet meer prepaid van Vodafone. De provider heeft nu nog 1,28 miljoen mensen met prepaid, een daling van 14 procent.

Inmiddels gebruiken 1,3 miljoen klanten van Vodafone het 4G-netwerk van de provider, dat landelijk gedekt is. Dit wordt in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar meer, omdat er steeds vaker smartphones geschikt zijn voor 4G-internet en mensen daar dan ook een bijbehorend abonnement bij afsluiten. Daarnaast is in steeds meer steden 4G+ beschikbaar, dat nog een stukje sneller is dan het normale 4G-internet van Vodafone.

Het dataverbruik nam vorig jaar flink toe. Over het hele boekjaar genomen, dat liep van 1 april tot 31 maart, verbruikte de Vodafone-klandizie in totaal 21547 terabyte. Dit is een stijging van maar liefst 77,8 procent.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters