'Minder winst voor LG dankzij tegenvallende verkoop van G4'

Analisten houden rekening met matige kwartaalcijfers van LG. Dit komt omdat de G4 niet goed zou verkopen, waardoor LG minder winst maakt dan in het algemeen werd verwacht.

LG G4 design leer

Hierover schrijft BusinessKorea. Analisten passen hun schattingen voor de kwartaalcijfers van LG daarom aan. Het was de algemene verwachting dat LG dit jaar minimaal 8 miljoen exemplaren van zijn nieuwe vlaggenschip, de G4, zou verkopen. Een forse verbetering ten opzichte van de 5,8 miljoen verkochte exemplaren van de G3.

Om het doel van 8 miljoen exemplaren te halen, moet LG elk kwartaal ruim 2,6 miljoen exemplaren van de G4 verkopen. Dat lijkt dit kwartaal al niet haalbaar te zijn: men verwacht dat er maximaal 2,5 miljoen G4’s worden verkocht, en waarschijnlijk zelfs minder dan dat.

Slecht nieuws voor LG, wat daardoor minder winst zal maken. In het eerste kwartaal boekte het bedrijf een winst van 66 miljoen dollar en toen was de G4 nog niet eens uitgebracht. Dit kwartaal wordt er rekening gehouden met een winst van 61 miljoen dollar. Dit verwacht Korea Investment & Securities, dat eerder nog verwachtte dat LG 104 miljoen dollar winst zou maken dit kwartaal.

Analisten bij andere bureaus komen met voorspellingen van ongeveer dezelfde strekking. De G4 lijkt het dus, hoewel hij redelijk goed werd ontvangen, minder goed te gaan doen dan zijn voorganger, de G3. Of de prijsverhoging van de smartphone daarmee heeft te maken, is onduidelijk. Duidelijk is wel dat LG er hard aan moet blijven werken om zijn smartphones goed te verkopen: zo makkelijk als bij Samsung of Apple gaat het bij de Zuid-Koreaanse fabrikant dus niet.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters