'Minder winst voor LG dankzij tegenvallende verkoop van G4'

Analisten houden rekening met matige kwartaalcijfers van LG. Dit komt omdat de G4 niet goed zou verkopen, waardoor LG minder winst maakt dan in het algemeen werd verwacht.

LG G4 design leer

Hierover schrijft BusinessKorea. Analisten passen hun schattingen voor de kwartaalcijfers van LG daarom aan. Het was de algemene verwachting dat LG dit jaar minimaal 8 miljoen exemplaren van zijn nieuwe vlaggenschip, de G4, zou verkopen. Een forse verbetering ten opzichte van de 5,8 miljoen verkochte exemplaren van de G3.

Om het doel van 8 miljoen exemplaren te halen, moet LG elk kwartaal ruim 2,6 miljoen exemplaren van de G4 verkopen. Dat lijkt dit kwartaal al niet haalbaar te zijn: men verwacht dat er maximaal 2,5 miljoen G4’s worden verkocht, en waarschijnlijk zelfs minder dan dat.

Slecht nieuws voor LG, wat daardoor minder winst zal maken. In het eerste kwartaal boekte het bedrijf een winst van 66 miljoen dollar en toen was de G4 nog niet eens uitgebracht. Dit kwartaal wordt er rekening gehouden met een winst van 61 miljoen dollar. Dit verwacht Korea Investment & Securities, dat eerder nog verwachtte dat LG 104 miljoen dollar winst zou maken dit kwartaal.

Analisten bij andere bureaus komen met voorspellingen van ongeveer dezelfde strekking. De G4 lijkt het dus, hoewel hij redelijk goed werd ontvangen, minder goed te gaan doen dan zijn voorganger, de G3. Of de prijsverhoging van de smartphone daarmee heeft te maken, is onduidelijk. Duidelijk is wel dat LG er hard aan moet blijven werken om zijn smartphones goed te verkopen: zo makkelijk als bij Samsung of Apple gaat het bij de Zuid-Koreaanse fabrikant dus niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Donald K. -

    Ik heb sinds donderdag een LG G4 en moet toch wel zeggen dat het een ontzettend fijne smartphone is!
    Voor mij zeker de beste smartphone tot nu toe.
    Totaal geen last van lag, zeer goede camera en ondanks de 5"5 inch toch behoorlijk compact door de curve, waardoor hij ook nog eens fijn in de hand ligt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via