Bekende Apple-analist stelt voorspellingen verkoopaantallen iPhone X bij

Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft na de onthulling van de iPhone X zijn voorspellingen bijgesteld. Toch heeft de bekende analist van KGI Securities nog volop vertrouwen in het nieuwe toestel.

Ming-Chi Kuo over de iPhone X

KGI’s analist Ming-Chi Kuo is een grote naam als het om Apple gaat. Hij heeft in de afgelopen jaren vaak als eerste belangrijke details rondom nieuwe iPhones gelekt. Zijn voorspellingen zijn meestal ook zeer accuraat. De beste man heeft een flink aantal bronnen binnen de industrie. Dan hebben we het vooral over de Chinese leveranciers van Apple.

Apple opereert op grote schaal, dus het is lastig om alles geheim te houden. Leveranciers kunnen immers niet op de dag van de onthulling pas beginnen met het produceren van onderdelen. Soms zijn die onderdelen echter bestemd voor prototypes, waardoor Kuo er ook wel eens naast zit.

Ming-Chi Kuo iPhone X
Ming-Chi Kuo

Ondertussen is de iPhone X al in vol ornaat onthuld. Nu is het tijd om de voorspellingen bij te schaven: hoeveel exemplaren gaat de techgigant verkopen? Onlangs voorspelde Ming-Chi Kuo dat Apple twee tot vier miljoen exemplaren van de iPhone X zou gaan verschepen, in het derde kwartaal van 2017.

Voor heel 2017 zette Kuo de teller op maar liefst veertig tot vijftig miljoen toestellen. Nu is het echter duidelijk dat Apple zijn gloednieuwe vlaggenschip pas op 3 november gaat verschepen. Een flink aantal analisten heeft zijn voorspellingen dan ook bijgesteld, waaronder Kuo.

Bijgestelde voorspelling

Zo zal Apple volgens hem nul exemplaren verschepen in het derde kwartaal. Dat konden wij ook nog wel bedenken. De pre-orders beginnen immers pas op 27 oktober. Voor heel 2017 heeft hij de teller nu op 40 miljoen exemplaren gezet. Nog steeds een aantal waarvan veel fabrikanten enkel kunnen dromen. En dat met een toestel van meer dan duizend euro.

Ter vergelijking: Samsung had begin augustus meer dan twintig miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S8 verscheept. Nu zegt dat natuurlijk lang niet alles, gezien de Koreaanse techgigant veel meer verschillende smartphones uitbrengt.

iPhone X geld

Volgens Ming-Chi Kuo zal het aanbod van de iPhone X pas de vraag matchen in de tweede helft van 2018. Toch heeft Apple ook volop vertrouwen in de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Beide toestellen kosten onder andere in Nederland nog steeds een flinke duit, ondanks het gedateerde design. Onder de motorkap hoeven beide toestellen echter niet onder te doen voor de iPhone X.

Apple voorspelt zelf nog flink te scoren met beide modellen, ondanks het uitstel van de iPhone X. De eerste data rondom de pre-orders belooft in ieder geval veel goeds. De iPhone X mag dan het vernieuwende model zijn, lang niet elke consument is bereid zoveel neer te leggen voor een smartphone. Check hier vier redenen om voor de iPhone 8 te kiezen, in plaats van voor de iPhone X.

Bron: 9to5Mac

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters