'Mini-versies van telefoons niet populair'

De verkoop van de Mini-varianten van populaire smartphones als de Samsung Galaxy S4 en de HTC One loopt niet naar verwacht. Dit meldt Taiwanese DigiTimes op basis van bronnen bij de leveranciers van de onderdelen van de kleine telefoons.

Volgens Taiwanese website DigiTimes verloopt de verkoop van de kleinere varianten op populaire smartphones ondermaats. Zowel de Galaxy S4 Mini als de HTC One Mini verkopen niet zo goed als de fabrikanten gehoopt hadden en mogelijk gaan de fabrikanten hun strategie aanpassen.

Doorgaans zijn de Mini-versies van smartphones minder krachtig dan hun grotere tegenhanger. Toen Samsung vorig jaar met de S3 Mini kwam was hij aanzienlijk trager dan de Galaxy S3. Met de opvolger, de S4 Mini, was het verschil wat kleiner maar evengoed kon de Mini zich niet meten met zijn grotere broer. Hetzelfde geldt voor de HTC One Mini die ook onderdoet voor de HTC One.

Sony lijkt het anders aan te gaan pakken met de onlangs aangekondigde Xperia Z1 F, een kleinere variant van het topmodel de Xperia Z1. Deze doet qua specificaties amper onder voor de Z1.

Sony Xperia Z1F 
Sony Xperia Z1 F

Bron: DigiTimes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters