'Minimaal 8 procent van de aandeelhouders van RIM willen verkoop van het bedrijf'

De opstandige aandeelhouder Jaguar Financial meldt dat het ongeveer 8 procent van de aandeelhouders van RIM bereid heeft gevonden om het bedrijf te dwingen om zichzelf klaar te stomen voor een overname. Jaguar Financial gaat ervan uit dat nog meer aandeelhouders deze koers willen varen.

De opstand onder de aandeelhouders van RIM wordt door het Financieel Dagblad opgetekend. Volgens de krant is wederom Jaguar Financial zich hard aan het maken voor een verkoop van het bedrijf waarin het aandelen heeft. Eerder al wist dezelfde aandeelhouder van RIM de gemoederen bezig te houden door om een verkoop van RIM te vragen aan het management van het bedrijf.

Ondertussen heeft Jaguar Financial niet stil gezeten en heeft het inmiddels 8 procent van de aandeelhouders van RIM weten te overtuigen om het bedrijf er toe te dwingen om zich te verkopen. Volgens Jaguar Financial is RIM een verkeerde koers aan het varen en dient het zich zelf te verkopen zodat aandeelhouders hun investering terug kunnen verdienen voordat het bedrijf niets meer waard is. Inmiddels is namelijk de helft van de beurswaarde van RIM verdampt in ongeveer 12 maanden tijd. ‘Het wordt tijd dat RIM een visionaire leider en een gerespecteerde onafhankelijke commissaris binnenhaalt’, aldus Jaguar-bestuurder Vic Alboini gisteren tegenover persbureau Reuters.

Jaguar Financial zint er nu op om een speciale aandeelhoudersvergadering te forceren waarop de investeerders kunnen stemmen over de te varen koers van RIM. Onduidelijk is nog wanneer deze moet plaatsvinden en of Jaguar wel genoeg aandeelhouders achter zich heeft weten te verzamelen.

BlackBerry Bold 9900 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    van mij mogen ze het verkopen.:Y te verouderd. tijd voor adriod aplle en windows phone 7:Y bye bye blackberry. of anders gezegt crackberry:)

  2. v-power -

    Idiote aandeelhouders altijd! Ik hoop dat ze RIM niet de afgrond in werken. RIM verkoopt nog altijd genoeg toestellen om mee te kunnen draaien en is de enige die maandelijks geld krijgt van de providers van alle bb gebruikers dankzij het verplichte BIS/BES abonnement. En met QNX in zicht wacht nog een mooie toekomst. Dus aandeelhouders $%^&*! op! Je hoeft niet altijd marktleider te zijn. RIM is een prima bedrijf met meer dan 55 miljoen gebruikers.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters