'Minimaal 8 procent van de aandeelhouders van RIM willen verkoop van het bedrijf'

De opstandige aandeelhouder Jaguar Financial meldt dat het ongeveer 8 procent van de aandeelhouders van RIM bereid heeft gevonden om het bedrijf te dwingen om zichzelf klaar te stomen voor een overname. Jaguar Financial gaat ervan uit dat nog meer aandeelhouders deze koers willen varen.

De opstand onder de aandeelhouders van RIM wordt door het Financieel Dagblad opgetekend. Volgens de krant is wederom Jaguar Financial zich hard aan het maken voor een verkoop van het bedrijf waarin het aandelen heeft. Eerder al wist dezelfde aandeelhouder van RIM de gemoederen bezig te houden door om een verkoop van RIM te vragen aan het management van het bedrijf.

Ondertussen heeft Jaguar Financial niet stil gezeten en heeft het inmiddels 8 procent van de aandeelhouders van RIM weten te overtuigen om het bedrijf er toe te dwingen om zich te verkopen. Volgens Jaguar Financial is RIM een verkeerde koers aan het varen en dient het zich zelf te verkopen zodat aandeelhouders hun investering terug kunnen verdienen voordat het bedrijf niets meer waard is. Inmiddels is namelijk de helft van de beurswaarde van RIM verdampt in ongeveer 12 maanden tijd. ‘Het wordt tijd dat RIM een visionaire leider en een gerespecteerde onafhankelijke commissaris binnenhaalt’, aldus Jaguar-bestuurder Vic Alboini gisteren tegenover persbureau Reuters.

Jaguar Financial zint er nu op om een speciale aandeelhoudersvergadering te forceren waarop de investeerders kunnen stemmen over de te varen koers van RIM. Onduidelijk is nog wanneer deze moet plaatsvinden en of Jaguar wel genoeg aandeelhouders achter zich heeft weten te verzamelen.

BlackBerry Bold 9900 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters