'Minimumvereisten voor Windows Mobile 7 liggen op straat'

Via een woordvoerder van HTC Rusland zouden de minimumvereisten van Windows Mobile 7 op straat liggen. Eldar Murtazin meld dat het OS een 3.6-inch WVGA-scherm nodig heeft en 8GB interngeheugen.

Balmer MWC 2010De eigenaar van Mobile-Review heeft weer eens van zich laten horen middels Twitter. De beste man zou via de woordvoerder van HTC Rusland, ene Evgenij Pavlov, gehoord hebben wat de minimumvereisten zouden zijn voor Windows Mobile 7. Volgens Murtazin, die de tekst optekent uit de mond van Pavlov, zou Windows Mobile 8GB interngeheugen nodig hebben om goed zijn werk te kunnen doen. Daarnaast is een 1GHz processor een must en ook de 5-megapixelcamera mag er niet op ontbreken. Verder lijkt het erop dat ook een G-sensors, om bewegingen waar te nemen, noodzakelijk is volgens Microsoft. Hiermee zouden applicaties als Layar op Windows Mobile kunnen werken. Tot slot weet Murtazin te melden dat een FM-ontvanger en een 3.5-inch WVGA-scherm tot te vereisten horen van het nog onaangekondigde OS.

Tot slot wordt gemeld dat het OS snel zal komen of aangekondigd zal gaan worden. De kans is erg groot dat hiermee het Mobile World Congress in Barcelona mee bedoelt wordt waarop Microsoft een persconferentie gepland heeft staan. Steve Balmer zou rond die tijd ook in Barcelona zijn om het nieuwe OS aan te kondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dragao Cell -

   Waarom zou dat niet kunnen?

   Het is het eigen systeem van Microsoft en daarom kunnen zij dat onder hun minimumvereisten opnemen.
   Plus eerder werd al bekend dat WinMo 7 High end zal zijn. En het huidige 6.5 mid. class zal zijn.

   Verder denk ik dat WinMo 7 ook wel op lager specs zal draaien. Maar men zal dit zelf uiteraard ontkennen omdat ze af willen van het stempel 'langzaam' en daardoor verhogen ze de min. vereisten.

   1. Danijel -

    Ik weet niet of dat wel zo is. SE heeft al bekend gemaakt dat ze de X2 niet gaan updaten naar WM7 omdat de hardware dat niet aan kan.. T is dus wel degelijk hardware afhankelijk..

   2. Dominick -

    Ze kunnen hooguit eisen dat een telefoon die een licentie krijgt minimaal een 3,5" scherm heeft, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Een technische barriere kan er iig niet zijn.

   3. Dragao Cell -

    @Daann0:
    Toch denk ik dat Microsoft hierin een stevig hand heeft. Ik denk dat het niet hardwarematig is maar meer een afspraak of een regel tussen Microsoft en verschillende fabrikanten.

    @Domipost:
    Ik vind wel dat Microsoft het wel goed doet door 'hoge' minimale eisen te stellen. Zodat alle aspecten op ieder toestel gebruikt kunnen worden zonder dat je een minimale grens van snelheid niet haalt. De afgelopen 2 jaar is er een hoop veranderd op het gebied van gebruikte chipsets in telefoon. Plus er is veel ontwikkeling in snellere en zuinige chipsets.
    Zoals je al zelf aangeeft kan het geen technisch barriere zijn en dat ik me ook niet voorstellen.

 1. v-power -

  8Gb = 1 Gigabyte, in dat geval kan ik het me voorstellen, wat MS met 8GB zou doen geen idee. FM radio snap ik niet waarom dat een vereiste is.

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters