Minister legt tarieven 0900-nummers aan banden

Minister Verhagen van Economische Zaken heeft bekendgemaakt dat gesprekken met 0900-nummers niet meer per minuut mogen worden afgerekend. Aan consumenten kan voortaan alleen een gesprek in rekening worden gebracht, er wordt dus niet meer per minuut betaald.

Veel consumenten worden nog steeds door 0900-nummers uitgemolken, aldus de minister. Daarom heeft Verhagen besloten om de uitbaters van 0900-nummers aan banden te gaan leggen. Nu mogen de uitbaters nog per minuut afrekenen en moet voordat het gesprek start duidelijk verteld worden hoe veel het per minuut kost. Maar de minister meent dat dit nog te onduidelijk is en de tarieven vindt hij buitenproportioneel.

Bedrijven mogen vanaf vandaag geen kosten meer per minuut in rekening brengen. Voortaan betalen consumenten evenveel voor een gesprek met een gewoon vast nummer, of een vast bedrag voor het hele gesprek dat vooraf kenbaar gemaakt dient te worden. De minister heeft ook onderzocht of wachttijden gratis gemaakt kunnen worden. Dit bleek niet haalbaar omdat het eenvoudig werd ontdoken door snel op te nemen en de beller vervolgens opnieuw in de wacht te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Eise -

    Klinkt ergens mooi maar wat ik me dan bedenk is, gaan ze dan niet de kosten wat omhoog gooien? Want er zijn nu al zat 0900 nummers die een tarief hebben per gesprek maar ik ben dan bang dat ze ook de bestaande gewoon duurder maken….

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters