Minister Verhagen: “Bellen per seconde blijft bestaan”

Minister Maxime Verhagen meldt de Tweede Kamer dat bellen per seconde blijft bestaan bij de drie grote providers in Nederland. Als de telco’s er toch op terugkomen en weer per minuut gaan afrekenen, is de minister niet te beroerd om in te grijpen.

Maxime VerhagenVerhagen schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer. Bij KPN, Vodafone en T-Mobile blijft bellen per seconde bestaan. KPN en Vodafone wilden gaan afrekenen per minuut, tegen de zin van veel klanten. Die willen liever betalen per seconde. De meeste gebruikers zijn met bellen per minuut duurder uit.

Verhagen vroeg de aanbieders om consumenten genoeg keuze te geven en om ze beter te informeren over de voorwaarden. In zijn brief meldt hij: “Ik ben blij dat de consument per seconde kan blijven afrekenen, en ik zal er scherp op toezien dat dit ook in de toekomst zo blijft.”

Als de telco’s nog een keer met per-minuut-bellen aankomen bij hun klanten, zal de minister via de OPTA ingrijpen. Deze toezichthouder op de telecommarkt zal dan optreden tegen aanbieders die consumenten niet duidelijk informeren over voorwaarden en tarieven van mobiele abonnementen.

Bron: Rijksoverheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Dit is toch eigenlijk geen nieuws? Ik hoor het de hele dag ook al op de radio, maar volgens mij vergeet men een subtiel verschil:

    betalen per seconde zal blijven bestaan =|= betalen per minuut gaat niet door

    Zodra de commotie ontstond, hebben verschillende telco's al aangegeven dat ze ook abo's gaan/blijven aanbieden die per seconde afrekenen, maar dat die in de basis duurder zullen worden. Het wordt me nog nergens duidelijk dat dit ook echt niet gaat gebeuren.

    Al met al zou ik bij het afsluiten van een nieuw abonnement de komende tijd erg opletten welke manier van afronden gebruikt wordt. Het aanbieden van abonnementen waarbij per minuut wordt afgerekend lijkt me namelijk an sich niet strafbaar, het toepassen van een andere manier van afronden binnen een doorlopend abonnenment wel.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters