Minister waarschuwt tegen smartphonegebruik in het verkeer

Minister Melanie Schultz van Haegen van verkeer waarschuwt tegen het gebruik van smartphones op de weg. Steeds vaker is het gepruts op een smartphone oorzaak van een ongeluk.

Melanie Schultz van Haegen

De minister uit haar waarschuwing in het Algemeen Dagblad. Veilig Verkeer Nederland is het met haar eens. De gevaren komen niet alleen door smartphonegebruik in auto’s. Ook fietsers en voetgangers kunnen er brokken door maken. Soms ontstaan er levensgevaarlijke situaties.

De smartphone biedt dan ook nogal wat afleiding, op momenten dat mensen dat het minst kunnen gebruiken: namelijk als ze aan het verkeer deelnemen. Internet, Twitter, e-mail en sms leiden ertoe dat mensen soms zonder te kijken de weg oversteken. In Amerika is onderzocht dat de opkomst van de smartphone tot meer doden leidt onder voetgangers.

Schults van Haegen vindt dat de smartphonebezitters zich moeten beseffen dat zij in het verkeer een grote verantwoordelijkheid dragen. “Een smsje of tweet kan wel even wachten en is geen ongeluk waard”, zegt ze in het AD>

Al eerder was bekend dat het versturen van een sms-bericht linke soep is in het verkeer, en gevaarlijker dan bellen. De statistieken melden dat automobilisten die sms-en achter het stuur, 23 keer meer kans hebben om betrokken te raken bij een ongeluk dan wanneer ze bellen. Met smartphones waarmee je kunt e-mailen, twitteren of spelletjes spelen dwaalt de blik ook nogal vaak van de weg af.

Volgens het AD ziet het ministerie van verkeer niets in een verbod op smartphones in het verkeer. Het zou amper zijn te handhaven. Het bewijs dat een smartphone oorzaak van een ongeluk is geweest, is erg moeilijk te leveren, meldt een woordvoerder van de politie in de krant. Een verbod wordt onhaalbaar geacht.

Bron: Algemeen Dagblad

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters