Missie geslaagd: Huawei heeft Apple ingehaald

Huawei wil zo snel mogelijk de grootste smartphonefabrikant ter wereld worden. Volgens de Chinese fabrikant zelf is dat al bijna gelukt.

Grootste smartphonefabrikant

Huawei neemt geen genoegen met zijn marktdominantie in China. De ambitieuze smartphonefabrikant wil namelijk de wereld veroveren. Daarin heeft het een concreet doel: in 2020 Apple en Samsung voorbij streven.

Huawei logo

De techgigant beweert nu dat het in een bepaald opzicht al gelukt is. Althans, als het om verkoopaantallen en Apple gaat.

Huawei heeft Apple ingehaald

Volgens Huawei heeft het in december 2016 meer smartphones verkocht dan Apple. De toestellen van het Chinese merk beslaan natuurlijk ook het budget-segment, terwijl Apple enkel premium toestellen verkoopt.

In dat opzicht is het dus niet indrukwekkend, maar toch is het een opvallende prestatie. Tot eind vorig jaar kreeg Huawei dat telkens niet voor elkaar.

Huawei’s Allen Wang claimt dat zijn bedrijf in december een marktaandeel van 13.2 procent had, terwijl Apple op 12 procent bleef steken. De Chinese fabrikant heeft vorig jaar 139 miljoen toestellen verscheept.

Huawei P10 Lite thema

Ook Samsung wordt al hier en daar ingehaald

Het gaat dus slechts om een specifieke maand en om data van Huawei zelf. Neem dit soort claims dan ook met een flinke korrel zout. Toch is het duidelijk dat Huawei goed op weg is om zijn doelen te behalen.

De volgende tegenstander wordt Samsung. Volgens Wang heeft Huawei de Koreaanse fabrikant al in verschillende grote markten ingehaald. Helaas noemt hij niet om welke specifieke markten het gaat.

Overigens is Honor nu het grootste online smartphonemerk ter wereld als we de statistieken van Huawei moeten geloven. Het dochtermerk van Huawei onthulde deze week de Honor 9, de opvolger van de zeer populaire Honor 8.

Bron: EconomicTimes via AndroidAuthority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters