Mobiel bankieren steeds populairder

Volgens voorspellingen van Berg Insight zullen in het jaar 2015 wereldwijd 894 miljoen mensen hun bankzaken via de mobiele telefoon gaan regelen. Op dit moment zijn dat er nog maar 55 miljoen.

Euro logoDeze nieuwe manier van bankieren zorgt ervoor dat veel meer mensen toegang krijgen tot de financiele dienstverlening. Vooral in Aziƫ en in het Midden-Oosten zullen mensen gebruik gaan maken van het bankieren via de mobiele telefoon. De grootste stijging van mobiel bankieren zal dan ook gaan plaats vinden in deze werelddelen.

Ook in Europa en Noord-Amerika stijgen het aantal gebruikers van mobiel bankieren, de beoogde opvolger van online bankieren. In 2009 was er al een opvallende verdubbeling te zien van het aantal gebruikers van mobiel bankieren ten opzichte van het jaar daarvoor. Verwacht wordt dat in 2010 dit aantal weer gaat verdubbelen. Uiteindelijk zullen in Europa en Noord-Amerika ongeveer 115 miljoen mensen gebruik gaan maken van het mobiel regelen van bankzaken in het jaar 2015.

Doordat de finaciele sector en de telecomsector zijn gaan samenwerken, kunnen veel meer mensen gebruik maken van de dienstverlening van banken wereldwijd. Ongeveer 948 miljoen mensen zullen gebruik maken van mobiel bankieren over vijf jaar, blijkt uit een onderzoek van Berg Insight. Ook van de internationale transacties zullen er 3 tot 15 procent binnen vijf jaar per mobiele telefoon worden afgehandelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters