Mobiel bankieren steeds populairder

Volgens voorspellingen van Berg Insight zullen in het jaar 2015 wereldwijd 894 miljoen mensen hun bankzaken via de mobiele telefoon gaan regelen. Op dit moment zijn dat er nog maar 55 miljoen.

Euro logoDeze nieuwe manier van bankieren zorgt ervoor dat veel meer mensen toegang krijgen tot de financiele dienstverlening. Vooral in Azië en in het Midden-Oosten zullen mensen gebruik gaan maken van het bankieren via de mobiele telefoon. De grootste stijging van mobiel bankieren zal dan ook gaan plaats vinden in deze werelddelen.

Ook in Europa en Noord-Amerika stijgen het aantal gebruikers van mobiel bankieren, de beoogde opvolger van online bankieren. In 2009 was er al een opvallende verdubbeling te zien van het aantal gebruikers van mobiel bankieren ten opzichte van het jaar daarvoor. Verwacht wordt dat in 2010 dit aantal weer gaat verdubbelen. Uiteindelijk zullen in Europa en Noord-Amerika ongeveer 115 miljoen mensen gebruik gaan maken van het mobiel regelen van bankzaken in het jaar 2015.

Doordat de finaciele sector en de telecomsector zijn gaan samenwerken, kunnen veel meer mensen gebruik maken van de dienstverlening van banken wereldwijd. Ongeveer 948 miljoen mensen zullen gebruik maken van mobiel bankieren over vijf jaar, blijkt uit een onderzoek van Berg Insight. Ook van de internationale transacties zullen er 3 tot 15 procent binnen vijf jaar per mobiele telefoon worden afgehandelt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters