Mobiel bellen in Duitsland wordt stukken goedkoper

Duitsers kunnen binnenkort stukken goedkoper mobiel bellen dan nu. De Duitse OPTA heeft besloten om de roaming-tarieven te halveren. De Duitse mobiele providers vinden het een ramp, maar de consumenten zullen straks een stuk goedkoper kunnen bellen.

Mobiel bellen

De Bundesnetzagentur, een OPTA-achtige overheidsinstelling die de telecommunicatie in Duitsland regisseert, heeft besloten dat de tarieven die telco’s elkaars klanten in rekening brengen voor roaming niet meer dan 3,3 of 3,7 cent per minuut mogen bedragen. Dat is de helft van wat de klant tot dusver moest betalen.

De vier Duitse telco’s T-Mobile, Vodafone, E-Plus en Telefónica O2 spreken van een rampzalige beslissing. Maar de Bundesnetzagentur houdt eraan vast, verwijzend naar de roamingtarieven die inmiddels in vele buurlanden van Duitsland – inclusief Nederland – de afgelopen tijd flink zijn verlaagd. Met de verlaging van de doorgeeftarieven komen de hoge mobiele telefoonkosten in Duitsland meer in lijn met de rest van Europa, aldus de Bundesnetzagentur.

Er moet nog wel een definitieve beslissing worden genomen. Die valt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar. Daarna worden de nieuwe roamingtarieven met terugwerkende kracht tot 1 december 2010 geldig, en dat blijven ze twee jaar lang.

Hoewel de telco’s niet verplicht zijn om het voordeel aan de klanten door te berekenen, wordt er van uit gegaan dat de concurrentiedruk dit vanzelf zal regelen. Voor alle telco’s komt er zo minder geld in het laatje, maar dat zal hun klanten minder boeien dan hun eigen rekening, die lager wordt.

Bron: Der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters