Mobiel bellen in Duitsland wordt stukken goedkoper

Duitsers kunnen binnenkort stukken goedkoper mobiel bellen dan nu. De Duitse OPTA heeft besloten om de roaming-tarieven te halveren. De Duitse mobiele providers vinden het een ramp, maar de consumenten zullen straks een stuk goedkoper kunnen bellen.

Mobiel bellen

De Bundesnetzagentur, een OPTA-achtige overheidsinstelling die de telecommunicatie in Duitsland regisseert, heeft besloten dat de tarieven die telco’s elkaars klanten in rekening brengen voor roaming niet meer dan 3,3 of 3,7 cent per minuut mogen bedragen. Dat is de helft van wat de klant tot dusver moest betalen.

De vier Duitse telco’s T-Mobile, Vodafone, E-Plus en Telefónica O2 spreken van een rampzalige beslissing. Maar de Bundesnetzagentur houdt eraan vast, verwijzend naar de roamingtarieven die inmiddels in vele buurlanden van Duitsland – inclusief Nederland – de afgelopen tijd flink zijn verlaagd. Met de verlaging van de doorgeeftarieven komen de hoge mobiele telefoonkosten in Duitsland meer in lijn met de rest van Europa, aldus de Bundesnetzagentur.

Er moet nog wel een definitieve beslissing worden genomen. Die valt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar. Daarna worden de nieuwe roamingtarieven met terugwerkende kracht tot 1 december 2010 geldig, en dat blijven ze twee jaar lang.

Hoewel de telco’s niet verplicht zijn om het voordeel aan de klanten door te berekenen, wordt er van uit gegaan dat de concurrentiedruk dit vanzelf zal regelen. Voor alle telco’s komt er zo minder geld in het laatje, maar dat zal hun klanten minder boeien dan hun eigen rekening, die lager wordt.

Bron: Der Spiegel

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters