Mobiel bellen in Duitsland wordt stukken goedkoper

Duitsers kunnen binnenkort stukken goedkoper mobiel bellen dan nu. De Duitse OPTA heeft besloten om de roaming-tarieven te halveren. De Duitse mobiele providers vinden het een ramp, maar de consumenten zullen straks een stuk goedkoper kunnen bellen.

Mobiel bellen

De Bundesnetzagentur, een OPTA-achtige overheidsinstelling die de telecommunicatie in Duitsland regisseert, heeft besloten dat de tarieven die telco’s elkaars klanten in rekening brengen voor roaming niet meer dan 3,3 of 3,7 cent per minuut mogen bedragen. Dat is de helft van wat de klant tot dusver moest betalen.

De vier Duitse telco’s T-Mobile, Vodafone, E-Plus en Telef├│nica O2 spreken van een rampzalige beslissing. Maar de Bundesnetzagentur houdt eraan vast, verwijzend naar de roamingtarieven die inmiddels in vele buurlanden van Duitsland – inclusief Nederland – de afgelopen tijd flink zijn verlaagd. Met de verlaging van de doorgeeftarieven komen de hoge mobiele telefoonkosten in Duitsland meer in lijn met de rest van Europa, aldus de Bundesnetzagentur.

Er moet nog wel een definitieve beslissing worden genomen. Die valt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar. Daarna worden de nieuwe roamingtarieven met terugwerkende kracht tot 1 december 2010 geldig, en dat blijven ze twee jaar lang.

Hoewel de telco’s niet verplicht zijn om het voordeel aan de klanten door te berekenen, wordt er van uit gegaan dat de concurrentiedruk dit vanzelf zal regelen. Voor alle telco’s komt er zo minder geld in het laatje, maar dat zal hun klanten minder boeien dan hun eigen rekening, die lager wordt.

Bron: Der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters