Mobiel bellen naar 0900-nummers wordt goedkoper

Vanaf 1 juli wordt mobiel bellen met betaalde informatienummers die beginnen met 0900 of 18 goedkoper. De kosten vanaf een mobiele telefoon worden gelijkgetrokken met bellen vanaf een vast nummer. En er is meer goed nieuws voor mobiele bellers.

Mobiel bellen naar 0900-nummers wordt goedkoper kamp208
Henk Kamp

Op iets langere termijn wordt het bedrijven namelijk ook verboden om betaalde klantenservicenummers per minuut te laten aftikken. Straks wordt een euro per gesprek met zo’n klantenservice bovenop de gewone belkosten het maximum. Nu vragen veel bedrijven van hun klanten een apart ‘informatietarief’ per minuut bovenop de belkosten. De rijksoverheid verbiedt dat. Deze wijziging gaat echter pas vanaf juni 2014 in.

De wijzigingen zijn het gevolg van een pakket maatregelen van minister Henk Kamp van Economische Zaken. ”Zo word je als klant niet geconfronteerd met een hoge rekening omdat je moet bellen naar een bedrijf waar je klant van bent.” Bedrijven met een 0900-klantenservicenummer krijgen tot 13 juni 2014 de tijd om de nieuwe regels in te voeren.

Op dit moment betalen mobiele bellers naar een 0900-nummer de hoofdprijs, met uitschieters tot 1,30 euro per minuut. Dat is veel bellers al jaren een doorn in het oog, en de rijksoverheid heeft daarop besloten hier paal en perk aan te stellen.

Bron: Rijksoverheid.nl

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters