Mobiel bellen vertraagt hersenactiviteit

Volgens wetenschappers kan meerdere jaren vaak mobiel bellen op een dag de hersenactiviteit erg vertragen. Gelukkig valt de afname wel nog binnen de perken van wat als normaal kan worden beschouwd, aldus de onderzoekers.

De hersenen van mensen die vaak mobiel bellen zijn trager dan die van minder frequente gsm-gebruikers. Mobiele bellers beschikken daarentegen over betere selectieve aandacht. Dat blijkt uit een studie van Nijmeegse onderzoekers naar de langetermijneffecten van gsm-gebruik. Voor het onderzoek werden de gegevens gebruikt van honderd ‘frequente bellers’, honderd ‘niet-mobiele bellers’ en honderd mensen die daar tussen zitten. De groep frequente bellers belt vaak, lang en dat al meerdere jaren.

Uit het onderzoek is gebleken dat de hersenen van frequente mobiele bellers meer trage activiteit laten zien. ‘Ernstig vertraagde hersenactiviteit wordt ook wel gevonden bij onder meer de ziekte van Alzheimer’, aldus hoofdonderzoeker Martijn Arns. ‘Deze mate van vertraging kan echter nog als ‘normaal’ worden gezien.’

vrouw-bellen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via