Mobiel bellen wordt steeds duurder

Uit de cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek is gebleken dat de tarieven van mobiel bellen afgelopen maand 3,9% gestegen zijn ten opzichte van januari 2010

prijsstijgingNa de prijzenoorlog tussen de verschillende providers zijn de tarieven voor mobiele diensten nu weer aan het stijgen. Dit zou onder andere komen doordat investeringen van providers in bestaande netwerken nodig zijn om deze in goede staat te houden, ook wordt er geïnvesteerd in nieuwe netwerken. Om de kosten van deze investeringen te dekken stappen sommige providers van het bellen per seconde af om weer over naar bellen per minuut over te stappen, ook worden bepaalde aangeboden diensten duurder.

“De afgelopen jaren heeft er een ware concurrentiestrijd plaatsgevonden op het gebied van tarieven voor onder meer bellen en sms’en. Nu zijn er nieuwe investeringen nodig om het netwerk in goede staat te houden en de hogere vraag naar onze diensten aan te kunnen.” volgens KPN.

Tele2 geeft een andere uitleg aan de tariefwijzigingen, zij denken dat het te maken heeft met een inflatiecorrectie bij de grote providers in Nederland.”Het einde van de prijzenslag om mobiele beltarieven is namelijk nog niet nabij, “aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters