Mobiel bellen wordt steeds duurder

Uit de cijfers van het Centraal Bureau van Statistiek is gebleken dat de tarieven van mobiel bellen afgelopen maand 3,9% gestegen zijn ten opzichte van januari 2010

prijsstijgingNa de prijzenoorlog tussen de verschillende providers zijn de tarieven voor mobiele diensten nu weer aan het stijgen. Dit zou onder andere komen doordat investeringen van providers in bestaande netwerken nodig zijn om deze in goede staat te houden, ook wordt er geïnvesteerd in nieuwe netwerken. Om de kosten van deze investeringen te dekken stappen sommige providers van het bellen per seconde af om weer over naar bellen per minuut over te stappen, ook worden bepaalde aangeboden diensten duurder.

“De afgelopen jaren heeft er een ware concurrentiestrijd plaatsgevonden op het gebied van tarieven voor onder meer bellen en sms’en. Nu zijn er nieuwe investeringen nodig om het netwerk in goede staat te houden en de hogere vraag naar onze diensten aan te kunnen.” volgens KPN.

Tele2 geeft een andere uitleg aan de tariefwijzigingen, zij denken dat het te maken heeft met een inflatiecorrectie bij de grote providers in Nederland.”Het einde van de prijzenslag om mobiele beltarieven is namelijk nog niet nabij, “aldus een woordvoerder van het bedrijf.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters