Mobiel betalen in Europa een stap dichterbij

Verschillende grote Europese banken en mobiele providers hebben gezamenlijk richtlijnen rond technieken en procedures voor mobiel betalen geaccepteerd. Dit ging via de European Payment Council en de GSMA.

Ruim een maand geleden kwam naar buiten dat banken en telecomproviders in Nederland zullen gaan samenwerken om betalen met een mobieltje mogelijk te maken. Daarmee nam Nederland een leidende positie in op dit gebied, maar nu is er ook in de rest van Europa wat meer beweging. De grootste banken en providers in Europa hebben via twee organisaties ingestemd met een concept van technieken en procedures omtrent deze nieuwe ontwikkeling.

De techniek zal heel simpel gaan werken en moet het pinnen gaan vervangen. Je moet wel een telefoon hebben die uitgerust is met een NFC-chip en mobiel internet, maar die zullen tegen de tijd dat de dienst ook echt werkzaam is makkelijk te verkrijgen zijn. De Near Field Communication-chip in je mobiel zal met de NFC-chip van de winkel, die bijvoorbeeld in de kassa geplaatst kan worden, communiceren als je een zwaaibeweging maakt en zo kun je dan net als met je pinpas een betaling afhandelen. Overigens is Nokia volgens geruchten haar toestellen hiervoor al aan het klaarstomen, zo zou de C7-00 een NFC-chip ingebouwd hebben. Deze is weliswaar niet actief, maar als mobiel betalen ingevoerd wordt kan dat makkelijk veranderd worden met een firmware-update.

Mobiel betalen schematisch 

Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. HTC-freak -

    Heel mooi allemaal, maar heb hier toch geen lekker gevoel bij kwa veiligheid. Een pinpas ben ik nog steeds niet aan gewend, geef mij maar contant betalen.

    Over jaren is er voor de gewone man geen contant geld meer in omloop, en weten ze precies wat je doet. Dit is ook de hel opzet:Y

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters