Mobiel betalen is mogelijk eind maart

Eind maart moet het mogelijk zijn om met je mobiele telefoon te betalen bij winkels en in de horeca. Payter, een betalingsysteem voor op je mobiel, brengt hiervoor de zogenaamde ‘nfc-pleister’ op de markt. De pleister zou bij elke nieuwe mobiele telefoon geleverd moeten worden door telefoonwinkels.

De ‘nfc-pleister’ kan contact maken met betaalautomaten in winkels, kroegen en met betaalautomaten doordat deze de functie van ‘near field communication’ (nfc) toevoegt aan de mobiele telefoon. Het geld op de mobiele telefoons wordt beheerd door middel van een Java-applicatie. De pleister kan op elke mobiele telefoon geplakt worden aan de binnenkant van de mobiel of op de batterij. De chip die verwerkt zit in de pleister maakt nog veel meer mogelijk dan alleen maar betalen, bijvoorbeeld informatie opvragen over een film door je mobiel dicht bij de filmposter te houden en dan kan je direct ook filmkaarten reserveren met het betalingssysteem.

CEO Brandon Carpenter van Payter zegt dat de ‘nfc-pleister’ bijna klaar is om verspreid te worden in Nederland en ze zullen voor het einde van het eerste kwartaal van 2009 in gebruik kunnen worden genomen. De pleister is nu nog nodig omdat de nfc functie in bijna geen enkele telefoon is ingebouwd en komt als tussenoplossing op de markt zodat het mobiele betalingsverkeer in Nederland snel populair zal worden. In Rotterdam wordt er op dit moment een proef gedaan met de pleister, de pleister wordt uitgeprobeerd door 1400 mensen, als deze lukt dan zal de rest van Nederland volgen.

Payter is erg lang bezig geweest om de ‘nfc-pleister’ op de markt te brengen, bij de start had men problemen met de beveiliging, maar dat is nu helemaal opgelost. Nu blijft er nog maar één probleem voor de lancering van de pleister over: er zijn maar weinig winkels met een ‘nfc-terminal’ waarmee mobiel betalen mogelijk is. De actie van vorig jaar om 12.000 winkeliers aan een terminal te helpen viel geheel verkeerd uit. De actie hield in dat de winkeliers geld gestort zouden krijgen als ze een terminal zouden kopen, maar de meeste winkeliers vertrouwden dit niet en kochten dus geen terminal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters