Mobiel dataverkeer groeit hard door

Volgens onderzoeksbureau ABI Research zal het dataverkeer exponentieel gaan toenemen de komende jaren. In 2014 is er maandelijks meer mobiel dataverkeer dan in heel 2008.

Pijl omhoog

Uit een nieuw gepubliceerd onderzoek van ABI Research blijkt dat het mobiel internet de komende jaren hard door zal gaan groeien. In 2008 werd wereldwijd in totaal 1,3 exabytes aan dataverkeer gegenereerd door mobiele apparaten. Vooral usb-modems voor laptops zijn sterk in opkomst en tegen 2014 zal dat de grootste groep dataverslinders gaan worden. Volgens het onderzoek zal in 2014 meer dan 1,6 exabyte per maand aan dataverkeer gegenereerd worden, een vertwaalfvoudiging ten opzichte van vorig jaar. Overigens is het goed om te weten dat 1,3 exabytes ruim 1 miljard gigabyte aan dateverkeer vertegenwoordigt. Deze opmerkelijke groei zal met name in Azië gaan doorzetten aangezien daar de netwerken moderner worden en meer mensen toegang hebben tot mobiel internet.

Opmerkelijk is niet zozeer de stijging van het internetgebruik op telefoons, dat vorig jaar 66 procent van het dataverkeer voor rekening nam, maar vooral de stijging van mobiel internet op laptops en netbooks doet wenkbrauwen fronsen. Zo zouden netbooks met een mobiele datakaart in 2014 het grootste gedeelte van het internetverkeer genereren en binnen vijf jaar zullen ze dan ook telefoontjes gaan inhalen als we kijken naar het gebruik. Kanttekening daarbij is wel dat laptops en met name netbooks meer in de richting van mobieltjes groeien in vormgeving en functionaliteit en natuurlijk andersom ook. Laptops worden kleiner en telefoons worden groter en krachtiger waardoor een Nokia N97 al een mobile computer wordt genoemd.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters