Nederlandse overheid typeert mobiel internet vanaf nu als basisbehoefte

Er worden weleens grapjes gemaakt over dat de huidige generatie jongeren niet meer zonder hun mobiel kunnen. Wi-Fi en mobiel internet zouden samen met dingen als eten, drinken en onderdak basisbehoeften zijn. Maar de Nederlandse overheid neemt deze beweringen een stuk serieuzer. Sterker nog, vanaf nu typeert de Nederlandse overheid mobiel internet officieel als basisbehoefte.

Mobiel internetDat schrijft de overheid op zijn website. “Mobiel internetten, contactloos betalen, de aansturing van zelfrijdende auto’s of tv-kijken op een tablet: het is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toegang tot draadloze communicatie kan daarom worden getypeerd als een basisbehoefte, vindt het Kabinet”, aldus de overheid.

‘Economie stagneert zonder mobiel internet’

Ook minister Henk Kamp van economische zaken staat achter het besluit van het Kabinet. Volgens hem stagneert de economie zonder deze technologie. Ook belooft hij dat het Kabinet gaat zorgen voor een “efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties.” Zo kan in de toekomst ook aan de nieuwe basisbehoefte worden voldaan.

Nederland op één lijn met de EU

Daarmee lijkt Nederland op één lijn te zitten met de Europese Unie. Dat voorziet ook dat mobiel internet steeds belangrijker wordt en heeft daarom verschillende intenties uitgesproken. Zo wil de Unie dat alle huishoudens in Europa beschikken over een internetverbinding met een snelheid van minimaal 100 Mbit/s. Ook wil het met het WiFi4EU-plan zorgen dat er meer openbare Wi-Fi-hotspots komen.

Bron: Rijksoverheid via Tweakers

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters