Nederlandse overheid typeert mobiel internet vanaf nu als basisbehoefte

Er worden weleens grapjes gemaakt over dat de huidige generatie jongeren niet meer zonder hun mobiel kunnen. Wi-Fi en mobiel internet zouden samen met dingen als eten, drinken en onderdak basisbehoeften zijn. Maar de Nederlandse overheid neemt deze beweringen een stuk serieuzer. Sterker nog, vanaf nu typeert de Nederlandse overheid mobiel internet officieel als basisbehoefte.

Mobiel internetDat schrijft de overheid op zijn website. “Mobiel internetten, contactloos betalen, de aansturing van zelfrijdende auto’s of tv-kijken op een tablet: het is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toegang tot draadloze communicatie kan daarom worden getypeerd als een basisbehoefte, vindt het Kabinet”, aldus de overheid.

‘Economie stagneert zonder mobiel internet’

Ook minister Henk Kamp van economische zaken staat achter het besluit van het Kabinet. Volgens hem stagneert de economie zonder deze technologie. Ook belooft hij dat het Kabinet gaat zorgen voor een “efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties.” Zo kan in de toekomst ook aan de nieuwe basisbehoefte worden voldaan.

Nederland op één lijn met de EU

Daarmee lijkt Nederland op één lijn te zitten met de Europese Unie. Dat voorziet ook dat mobiel internet steeds belangrijker wordt en heeft daarom verschillende intenties uitgesproken. Zo wil de Unie dat alle huishoudens in Europa beschikken over een internetverbinding met een snelheid van minimaal 100 Mbit/s. Ook wil het met het WiFi4EU-plan zorgen dat er meer openbare Wi-Fi-hotspots komen.

Bron: Rijksoverheid via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

EU

Vanaf 15 juni geen roamingkosten meer: hier moet je op letten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters