'Mobiel internet goedkoper in de EU'

Vanaf 1 juli gaat er een maximumtarief gelden voor mobiel internet in andere EU landen, we hoeven dus niet meer bang te zijn voor een onverwachte hoge telefoonrekening na een bezoek in het buitenland.

Europese UnieAl eerder berichte All About Phones dat er een verplicht dataroaming limiet zou komen voor in alle Europese Unie lidstaten. In Nederland konden sommige abonnees zelf al kiezen of ze zo’n limiet voor mobiel internet wilden hebben in het buitenland. Neelie Kroes van de Europese Commissie maakte vandaag bekend dat het limiet voor mobiel internet vanaf 1 juli gaat gelden. Het limiet is vastgesteld op 50,00 exclusief BTW, als iemand dit bedrag overschrijd is de provider verplicht deze persoon af te sluiten van mobiel internet. Ook moet de provider een waarschuwing geven als iemand meer 80% van het limiet heeft verbruikt. Gelukkig kan de abonnee zelf aangegeven of ze wel willen worden afgesloten als ze meer dan 50,00 hebben uitgegeven aan mobiel internet in het buitenland.

Om de kosten van mobiel internet ook voor providers te drukken heeft de Europese Commissie besloten om de tarieven die providers elkaar onderling in rekening brengen verplicht te verlagen. Per 1 juli zakt de prijs van megabyte van 1 euro naar 80 cent
voor providers onderling. Ook de maximum prijs voor bellen in een ander EU-land gaat omlaag van 43 cent per minuut naar 39 cent per minuut, de prijs voor gebeld worden zakt van maximum 19 cent naar 15 cent.

Sommige Nederlandse providers waren al in maart begonnen met een vrijwillig dataroaming limiet aan te bieden aan abonnees.
Bij KPN kon de abonnee een sms versturen naar het nummer 1330, waarmee een limiet van 50,00 euro ingesteld werd voor internet in het buitenland.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters