'Mobiel internet goedkoper in de EU'

Vanaf 1 juli gaat er een maximumtarief gelden voor mobiel internet in andere EU landen, we hoeven dus niet meer bang te zijn voor een onverwachte hoge telefoonrekening na een bezoek in het buitenland.

Europese UnieAl eerder berichte All About Phones dat er een verplicht dataroaming limiet zou komen voor in alle Europese Unie lidstaten. In Nederland konden sommige abonnees zelf al kiezen of ze zo’n limiet voor mobiel internet wilden hebben in het buitenland. Neelie Kroes van de Europese Commissie maakte vandaag bekend dat het limiet voor mobiel internet vanaf 1 juli gaat gelden. Het limiet is vastgesteld op 50,00 exclusief BTW, als iemand dit bedrag overschrijd is de provider verplicht deze persoon af te sluiten van mobiel internet. Ook moet de provider een waarschuwing geven als iemand meer 80% van het limiet heeft verbruikt. Gelukkig kan de abonnee zelf aangegeven of ze wel willen worden afgesloten als ze meer dan 50,00 hebben uitgegeven aan mobiel internet in het buitenland.

Om de kosten van mobiel internet ook voor providers te drukken heeft de Europese Commissie besloten om de tarieven die providers elkaar onderling in rekening brengen verplicht te verlagen. Per 1 juli zakt de prijs van megabyte van 1 euro naar 80 cent
voor providers onderling. Ook de maximum prijs voor bellen in een ander EU-land gaat omlaag van 43 cent per minuut naar 39 cent per minuut, de prijs voor gebeld worden zakt van maximum 19 cent naar 15 cent.

Sommige Nederlandse providers waren al in maart begonnen met een vrijwillig dataroaming limiet aan te bieden aan abonnees.
Bij KPN kon de abonnee een sms versturen naar het nummer 1330, waarmee een limiet van 50,00 euro ingesteld werd voor internet in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

    Goed dat ze er iets aan doen, maar dit schiet natuurlijk nog niet echt op. Er moeten gewoon betaalbare buitenlandbundels komen imo

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters