Mobiel internet groeit lekker door

Mobiel breedbandinternet maakt de komende vijf jaar een sterke groei door. In 2013 gebruikt 38 procent van de gsm-bezitters mobiele webdiensten.

Dat verwacht marktonderzoeksbureau Forrester. Volgens de onderzoekers maken dan 125 miljoen Europeanen regelmatig gebruik van internet via een mobiele telefoon, drie keer zo veel als nu. Volgens Forrester ligt vooral de groeiende populariteit van telefoons met mobiel breedband daaraan ten grondslag. In 2010 worden er meer toestellen met een UMTS- (3G) of HSDPA-verbinding (3,5G) verkocht dan met het tragere GPRS.

Een belangrijke factor in de groei is daarnaast de beschikbaarheid van aantrekkelijke abonnementen voor mobiel internet. Volgens analist Pete Nuthall moeten telecombedrijven “zorgen voor vaste tarieven, meer relevante diensten en een betere gebruikservaring” om mobiel internet aantrekkelijker te maken.

Volgens de onderzoekers zijn Oostenrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de Scandinavische landen de voorlopers. Eind 2010 heeft meer dan 60 procent van de mobiele-telefoongebruikers daar toegang tot een snelle breedbandverbinding, verwachten zij. Nederland bevindt zich met 50 tot 60 procent in de middenmoot, maar het snellere 3,5G wordt hier relatief minder gebruikt.

Juist maandag maakte de Japanse telecomprovider NTT DoCoMo bekend al vanaf 2012 alleen nog 3G-verbindingen aan te bieden. Volgens The Register werd in Japan in januari geen enkel toestel meer verkocht die een tragere verbindingssnelheid gebruikte.

Bron: Nu.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters