Mobiel internet in Nederland goed voor twee procent van het totale dataverkeer

Uit een onderzoek blijkt dat in Nederland bijna twee procent van het Nederlandse dataverkeer door mobieltjes gegenereerd wordt. In minder ontwikkelde landen ligt dit percentage vele malen hoger.

Samsung h1 - scherm internet

Cijfers van StatCounter, die je hieronder kunt zien, laten wel zien dat het gebruik van mobiel internet flink gegroeid is de afgelopen tijd in Nederland. Een jaar geleden was mobiel internet nog goed voor 0,63 procent van het dataverkeer in Nederland, nu is dat 1,91 procent, een aandeel dat flink wordt opgedreven door de groeiende verkoop van smartphones in ons land. Daarmee komen we ook hoger dan het Europees gemiddelde van 1,81% uit, maar we blijven zwaar achter bij de rest van de wereld.

In Noord Amerika ligt het ‘marktaandeel’ van mobiel internet op 4,71% en dat is het hoogste percentage voor een continent in de Westerse wereld. Minder goed ontwikkelde landen scoren echter vele malen hoger, simpelweg omdat veel mensen daar geen toegang hebben tot een PC of laptop. Zo is in Azië 6,1 procent van al het dataverkeer mobiel en haalt het Afrikaanse land Tsjaad zelfs 30%.

Dat het gebruik van mobiel internet in derdewereldlanden anders is dan in ontwikkelde landen, blijkt ook wel uit de telefoons die er gebruikt worden. In Europa en Amerika zijn dat vooral smartphones, zoals de iPhone en verschillende Android-modellen. In Afrika en Azië zijn het overwegend Symbian S60-toestellen van Nokia, die over het algemeen een stuk minder prettig browsen maar wel heel wat goedkoper zijn. Zo is het marktaandeel van Symbian in sommige landen maar liefst 90%, terwijl All About Phones het meeste met Android-telefoons wordt bezocht; dat systeem heeft bij ons een marktaandeel van bijna 50%.

Mobiel internet gebruik

 

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters