Mobiel internet in Nederland goed voor twee procent van het totale dataverkeer

Uit een onderzoek blijkt dat in Nederland bijna twee procent van het Nederlandse dataverkeer door mobieltjes gegenereerd wordt. In minder ontwikkelde landen ligt dit percentage vele malen hoger.

Samsung h1 - scherm internet

Cijfers van StatCounter, die je hieronder kunt zien, laten wel zien dat het gebruik van mobiel internet flink gegroeid is de afgelopen tijd in Nederland. Een jaar geleden was mobiel internet nog goed voor 0,63 procent van het dataverkeer in Nederland, nu is dat 1,91 procent, een aandeel dat flink wordt opgedreven door de groeiende verkoop van smartphones in ons land. Daarmee komen we ook hoger dan het Europees gemiddelde van 1,81% uit, maar we blijven zwaar achter bij de rest van de wereld.

In Noord Amerika ligt het ‘marktaandeel’ van mobiel internet op 4,71% en dat is het hoogste percentage voor een continent in de Westerse wereld. Minder goed ontwikkelde landen scoren echter vele malen hoger, simpelweg omdat veel mensen daar geen toegang hebben tot een PC of laptop. Zo is in Azië 6,1 procent van al het dataverkeer mobiel en haalt het Afrikaanse land Tsjaad zelfs 30%.

Dat het gebruik van mobiel internet in derdewereldlanden anders is dan in ontwikkelde landen, blijkt ook wel uit de telefoons die er gebruikt worden. In Europa en Amerika zijn dat vooral smartphones, zoals de iPhone en verschillende Android-modellen. In Afrika en Azië zijn het overwegend Symbian S60-toestellen van Nokia, die over het algemeen een stuk minder prettig browsen maar wel heel wat goedkoper zijn. Zo is het marktaandeel van Symbian in sommige landen maar liefst 90%, terwijl All About Phones het meeste met Android-telefoons wordt bezocht; dat systeem heeft bij ons een marktaandeel van bijna 50%.

Mobiel internet gebruik

 

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters