Mobiel internet in Nederland goed voor twee procent van het totale dataverkeer

Uit een onderzoek blijkt dat in Nederland bijna twee procent van het Nederlandse dataverkeer door mobieltjes gegenereerd wordt. In minder ontwikkelde landen ligt dit percentage vele malen hoger.

Samsung h1 - scherm internet

Cijfers van StatCounter, die je hieronder kunt zien, laten wel zien dat het gebruik van mobiel internet flink gegroeid is de afgelopen tijd in Nederland. Een jaar geleden was mobiel internet nog goed voor 0,63 procent van het dataverkeer in Nederland, nu is dat 1,91 procent, een aandeel dat flink wordt opgedreven door de groeiende verkoop van smartphones in ons land. Daarmee komen we ook hoger dan het Europees gemiddelde van 1,81% uit, maar we blijven zwaar achter bij de rest van de wereld.

In Noord Amerika ligt het ‘marktaandeel’ van mobiel internet op 4,71% en dat is het hoogste percentage voor een continent in de Westerse wereld. Minder goed ontwikkelde landen scoren echter vele malen hoger, simpelweg omdat veel mensen daar geen toegang hebben tot een PC of laptop. Zo is in Azië 6,1 procent van al het dataverkeer mobiel en haalt het Afrikaanse land Tsjaad zelfs 30%.

Dat het gebruik van mobiel internet in derdewereldlanden anders is dan in ontwikkelde landen, blijkt ook wel uit de telefoons die er gebruikt worden. In Europa en Amerika zijn dat vooral smartphones, zoals de iPhone en verschillende Android-modellen. In Afrika en Azië zijn het overwegend Symbian S60-toestellen van Nokia, die over het algemeen een stuk minder prettig browsen maar wel heel wat goedkoper zijn. Zo is het marktaandeel van Symbian in sommige landen maar liefst 90%, terwijl All About Phones het meeste met Android-telefoons wordt bezocht; dat systeem heeft bij ons een marktaandeel van bijna 50%.

Mobiel internet gebruik

 

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters