Mobiel internet in Nederland het duurste van Europa

Uit onderzoek van Rewheel Analysis blijkt dat het mobiele internet in Nederland gemiddeld tot 14 keer duurder is dan het goedkoopste gemiddelde tarief voor mobiel internet in een ander EU land. Daarmee steekt Nederland met kop en schouders boven de andere EU-landen uit als het duurste land per gigabyte voor mobiele data.

Het Finse Rewheel Analysis heeft onderzoek gedaan naar de mobiele providers in Europa. Het bedrijf geeft in een 75 pagina tellend document (pdf) uitleg over de mobiele markt in de Europese Unie. Uit het onderzoek komen een paar interessante feiten naar voren. Zo blijken provider KPN en Vodafone de duurste providers van de EU te zijn. Provider Tele2 komt als goedkoopste provider naar voren. Nederland blijkt bijzonder duur te zijn voor consumenten die mobiele data afnemen.

Volgens de onderzoekers betaalt men in Nederland gemiddeld per gigabyte aan data 8,50 euro. In Estland betaalt men daarentegen slechts 50 cent per GB aan data. Volgens de onderzoekers betaalt men in de EU gemiddeld 1 euro per GB aan data. Nederland steekt hier flink negatief boven uit en is het duurste Europese land voor mobiel internetten, aldus de onderzoekers. Provider KPN is de allerduurste provider als het gaat om mobiele data en op de derde plek staat Vodafone. Tele 2 is de goedkoopste provider in de EU om mee te internetten.

Ook qua kosten voor een gecombineerde bel-, sms- en web-bundel loopt Nederland flink uit. Zo blijkt uit de cijfers dat provider Vodafone de duurste provider is voor een combinatiebundel en KPN is op de derde plek te vinden. In totaal is Nederland – als het om mobiele data gaat – 14 keer duurder dan het goedkoopste land per GB in de EU.

Mobiel Internet Nederland kosten per GB 
Mobiel Internet Nederland kosten per GB 
Mobiel Internet Nederland kosten per GB 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters