Mobiel internet langzamer dan geadverteerd bij verschillende telco's

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de mobiele internetverbindingen over het algemeen langzamer zijn dan de snelheden waarmee providers in Nederland adverteren. Vodafone Nederland heeft al laten weten dat het zich niet herkent in de resultaten van de Consumentenbond.

Uit het onderzoek van de Consumentenbond komen interessante gegevens naar voren over de internetsnelheid van de Nederlandse providers. Onderzoekers van de bond hebben met vijf dezelfde telefoons de snelheid van de netwerken van Debitel, Telfort, T-Mobile en Vodafone gemeten en daaruit blijkt dat de snelheid bij de snelste providers gemiddeld 85% lager ligt dan beloofd. Providers adverteren vaak met een maximumsnelheid waarbij ze vaak niet vermelden dat deze snelheid niet of nauwelijks gehaald kan worden. Zo is de snelheid afhankelijk van de afstand tot de mast, hoeveel gebruikers er op de mast zijn en het type toestel waarmee geïnternet wordt. Opvallend is dat Telfort, dat lagere snelheden dan Vodafone, T-Mobile en KPN aanbiedt, vaak wel de snelheden waarmee het adverteert haalt, zo blijkt uit de test van de bond. Een T-Mobile-abonnement met een Apple iPhone vormt verrassend genoeg de snelste combinatie, hoewel gebruikers vaak klagen over de dekking en ook de snelheid op het internet met het toestel.

Vodafone heeft inmiddels tegenover Webwereld gemeld dat het zich niet kan vinden in het onderzoek van de bond. Volgens de rode provider voert het bedrijf zelf geregeld metingen uit en daaruit zou blijken dat er niets mis is met het netwerk. Telfort weet te melden dat de snelheid reeds is aangepast aan de prijs aangezien ze een prijsvechter zijn. Hiermee biedt de provider lagere snelheden aan, die prima waargemaakt kunnen worden en daarbij hoort dan ook een lagere prijs.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters