Mobiel internet langzamer dan geadverteerd bij verschillende telco's

Uit een onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de mobiele internetverbindingen over het algemeen langzamer zijn dan de snelheden waarmee providers in Nederland adverteren. Vodafone Nederland heeft al laten weten dat het zich niet herkent in de resultaten van de Consumentenbond.

Uit het onderzoek van de Consumentenbond komen interessante gegevens naar voren over de internetsnelheid van de Nederlandse providers. Onderzoekers van de bond hebben met vijf dezelfde telefoons de snelheid van de netwerken van Debitel, Telfort, T-Mobile en Vodafone gemeten en daaruit blijkt dat de snelheid bij de snelste providers gemiddeld 85% lager ligt dan beloofd. Providers adverteren vaak met een maximumsnelheid waarbij ze vaak niet vermelden dat deze snelheid niet of nauwelijks gehaald kan worden. Zo is de snelheid afhankelijk van de afstand tot de mast, hoeveel gebruikers er op de mast zijn en het type toestel waarmee geïnternet wordt. Opvallend is dat Telfort, dat lagere snelheden dan Vodafone, T-Mobile en KPN aanbiedt, vaak wel de snelheden waarmee het adverteert haalt, zo blijkt uit de test van de bond. Een T-Mobile-abonnement met een Apple iPhone vormt verrassend genoeg de snelste combinatie, hoewel gebruikers vaak klagen over de dekking en ook de snelheid op het internet met het toestel.

Vodafone heeft inmiddels tegenover Webwereld gemeld dat het zich niet kan vinden in het onderzoek van de bond. Volgens de rode provider voert het bedrijf zelf geregeld metingen uit en daaruit zou blijken dat er niets mis is met het netwerk. Telfort weet te melden dat de snelheid reeds is aangepast aan de prijs aangezien ze een prijsvechter zijn. Hiermee biedt de provider lagere snelheden aan, die prima waargemaakt kunnen worden en daarbij hoort dan ook een lagere prijs.

Bron: Webwereld

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters