Mobiel internet wordt schadelijk geacht voor kinderen

Uit een recent onderzoek van YouGov blijkt dat 72% van de internetgebruikers denkt dat kinderen met mobiel internet worden blootgesteld aan schadelijke inhoud. Hiermee worden bijvoorbeeld ‘unmoderated’ chatrooms bedoeld maar ook extreem gewelddadige games en pornografie die te verkrijgen zijn via internet.

kind en mobiel

De algemeen geldende mening is dat mobiel internet een steeds grotere bedreiging is en gaat worden voor kinderen. Methodes die dit soort problemen op zouden kunnen lossen, zijn bijvoorbeeld het verplicht stellen van het invoeren van een pincode bij het openen van een bepaalde website met gevaarlijke content. De pincode is bedoeld om aan te geven welke dingen een kind wel zou moeten kunnen bekijken via mobiel internet en welke dingen kinderen absoluut niet mogen openen.

Ook zou er een systeem ingevoerd kunnen worden dat zodra een mobieltje van een kind een bepaalde site opent die schadelijke inhoud zou bevatten, er een sms’je naar een ouder of verantwoordelijke wordt gestuurd met de waarschuwing dat het kind een site opent met schadelijke inhoud. Hoewel het probleem dan zou kunnen voorkomen dat het kind in kwestie zich met zijn mobiele telefoon verstopt, zodat dat de ouder niet kan ingrijpen.

Mott MacDonald Schema, een management consultancyfirma gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven in de technologie, media en telecommunicatie industrie, heeft opgedragen tot het onderzoek van YouGov. Ook vindt dit bedrijf dat verantwoordelijkheid van mobiel internet van kinderen bij telecom-operators ligt.

Tom Allen, hoofd van de Mott MacDonald’s informatie-, communicatie- en mediazaken, zegt hierover: “The internet was developed to share information, but we must be sensible about what younger generations can access”. Daar voegt hij het volgende aan toe: “As the internet becomes more accessible due to new delivery platforms such as mobile phones and games consoles, it’s increasingly important we find ways to protect our children from inappropriate content”. Daarom vindt hij dat operators moeten overwegen over te gaan tot zelfregulering en hun sociale verantwoordelijkheid moeten gaan nemen, aangezien regelgevers waarschijnlijk snel gaan eisen dat zij bepaalde stappen gaan nemen om de kinderen te beschermen tegen schadelijke inhoud van mobiele websites.

Bron: techradar

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters