Mobiel-opsporingsdienst Samsung Dive nu op meer telefoons in te stellen

Samsung heeft al in 2010 een gratis service geïntroduceerd waarmee je op afstand een verloren mobieltje kunt terugvinden: Samsung Dive. Tot dusver was die dienst voorbehouden aan enkele modellen, nu is het mogelijk om waarschijnlijk elke Samsung-smartphone ervan te voorzien.

Samsung Dive

Via de dienst kan een telefoon op afstand via een website worden gewist, of kun je worden gewaarschuwd als iemand met kwade bedoelingen de simkaart verwisselt. Als een dief of heler dat laatste doet, wordt automatisch een sms gestuurd naar een telefoonnummer – of meerdere – die je zelf van tevoren hebt opgegeven.

Als je vervolgens op de website Samsung Dive de telefoon laat opsnorren, krijg je een plattegrond in beeld met een grote stip die aangeeft waar de telefoon zich ongeveer bevindt. Daarbij maakt de service gebruik van de gps-functie van de telefoon zelf.

Dergelijke services zijn al bekend bij eigenaren van een BlackBerry, een iPhone en een aantal HTC-telefoons. Enkele Samsungmodellen waren er ook al van voorzien. Nu kan het tamelijk eenvoudig worden ingesteld op vrijwel alle Samsung-smartphones. De service moet gestolen smartphones snel terug kunnen vinden en de eigenaar kan op afstand gevoelige gegevens van het toestel wissen, het toestel geheel blokkeren, of het anderszins beveiligen tegen misbruik. Je kunt hem op afstand ook laten overgaan. Ook kun je twaalf uur lang de gangen van de telefoon nagaan via de website van Samsung.

Samsung Dive is tamelijk makkelijk in te stellen via deze website. Op de telefoon moet er ook het een en ander worden ingesteld, dat wordt hier beschreven. Wij hebben de dienst geprobeerd met een Samsung Galaxy Note en het werkt goed, hoewel de opsporing niet helemaal vlekkeloos gaat: volgens Samsung Dive zou het toestel drie huizen verderop moeten liggen.

Samsung Dive

 

Bron: XDA Developers

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters