Mobiel-opsporingsdienst Samsung Dive nu op meer telefoons in te stellen

Samsung heeft al in 2010 een gratis service geïntroduceerd waarmee je op afstand een verloren mobieltje kunt terugvinden: Samsung Dive. Tot dusver was die dienst voorbehouden aan enkele modellen, nu is het mogelijk om waarschijnlijk elke Samsung-smartphone ervan te voorzien.

Samsung Dive

Via de dienst kan een telefoon op afstand via een website worden gewist, of kun je worden gewaarschuwd als iemand met kwade bedoelingen de simkaart verwisselt. Als een dief of heler dat laatste doet, wordt automatisch een sms gestuurd naar een telefoonnummer – of meerdere – die je zelf van tevoren hebt opgegeven.

Als je vervolgens op de website Samsung Dive de telefoon laat opsnorren, krijg je een plattegrond in beeld met een grote stip die aangeeft waar de telefoon zich ongeveer bevindt. Daarbij maakt de service gebruik van de gps-functie van de telefoon zelf.

Dergelijke services zijn al bekend bij eigenaren van een BlackBerry, een iPhone en een aantal HTC-telefoons. Enkele Samsungmodellen waren er ook al van voorzien. Nu kan het tamelijk eenvoudig worden ingesteld op vrijwel alle Samsung-smartphones. De service moet gestolen smartphones snel terug kunnen vinden en de eigenaar kan op afstand gevoelige gegevens van het toestel wissen, het toestel geheel blokkeren, of het anderszins beveiligen tegen misbruik. Je kunt hem op afstand ook laten overgaan. Ook kun je twaalf uur lang de gangen van de telefoon nagaan via de website van Samsung.

Samsung Dive is tamelijk makkelijk in te stellen via deze website. Op de telefoon moet er ook het een en ander worden ingesteld, dat wordt hier beschreven. Wij hebben de dienst geprobeerd met een Samsung Galaxy Note en het werkt goed, hoewel de opsporing niet helemaal vlekkeloos gaat: volgens Samsung Dive zou het toestel drie huizen verderop moeten liggen.

Samsung Dive

 

Bron: XDA Developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. bartvuijk -

      Samsung Dive probeert de gps op afstand automatisch aan te zetten op het toestel. Net even geprobeerd op de Galaxy Note. Maar omdat mijn toestel binnen is, valt hij al snel terug op positiebepaling via de dichtstbijzijnde gsm-mast.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters