“Mobiel scherm neemt binnen drie jaar functie desktop over”

Google verwacht dat binnen drie jaar het mobiele scherm van de smartphone de functie van desktop helemaal gaat vervangen, op zaken als nieuws verkrijgen maar ook entertainment. Het bedrijf zal zich dan ook vooral gaan richten op het mobiele platform.

verschillende smartphones

John Herlihy, vicepresident van Global ad Operations bij Google, geeft op de Digital Landscapes conference in Dublin aan dat verwacht wordt dat de functie van de desktop binnen drie jaar helemaal verdwenen zal zijn. De smartphone moet deze functie in die tijd gaan overnemen. Eric Schmidt, CEO van Google gaf eerder ook al aan dat de prioriteit van Google tegenwoordig bij het mobiele platform ligt en niet meer bij de pc’s.

“Mobiele telefoons maken informatie wereldwijd beschikbaar. Omdat er steeds meer informatie beschikbaar komt zal het lastig worden om er tussen te kiezen, daarom zullen zoekfuncties steeds belangrijker worden”, volgens John Herlihy.

Verwacht wordt dat verkoopmarkt van pc’s snel in gehaald gaat worden door de verkoop van smartphones. Deze hoge verwachtingen worden volgens Herlihy ondersteund door het feit dat in Japan het meeste onderzoek wordt gedaan naar de ontwikkeling van smartphones en niet meer naar die van pc’s.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters