Mobiele advertentiemarkt groeit sterk

De markt voor mobiele advertenties, die op smartphones worden getoond, zal het komende jaar verdubbelen. Dat meldt onderzoeksbureau Gartner.

Mobiele advertenties

Hoewel veel eigenaren van een smartphone de advertenties niet leuk zeggen te vinden, trekken de adverteerders zich daar niets van aan: ze komen met nog veel meer advertenties.

Voor heel 2011 zal er volgens Gartner 3,3 miljard dollar omgaan in de mobiele advertentiemarkt. Dat is meer dan het dubbele dat er in die markt omging in 2010. Toen betaalden adverteerders nog 1,6 miljard dollar voor het tonen van hun advertenties op telefoons.

De groei van dit jaar is nog maar het begin. Gartner voorspelt dat er in 2015 meer dan twintig miljard dollar in de mobiele advertentiebusiness wordt verdiend.

De advertentiesoorten die het snelst groeien, bieden video- en audioreclame. Advertenties die worden gekoppeld aan zoekopdrachten en kaartinformatie geven momenteel de meeste winst. De winst is de optelsom van het geld dat adverteerders en uitgevers voor een advertentie betalen. Wat de advertentie oplevert in daadwerkelijke aankopen, is niet in de rekensom betrokken.

Mobiele advertenties worden ook gekoppeld aan de plek waar de eigenaar van een smartphone zich bevindt, zoals in de buurt van een winkel die een advertentie ‘uitzendt’ naar voorbij komende telefoons. Dit soort geavanceerde advertenties beslaat nu een half procent van de advertentiemarkt, maar die gaat in vier jaar tijd groeien naar vier procent. De groei wordt vooral veroorzaakt door de toenemende populaireit van smartphones en tablets.

De meeste advertenties worden verkocht in Japan en de rest van Azië. Maar de snelste groei is te zien in Noord-Amerika en Europa, waar deze nieuwe business een inhaalslag maakt.

Bron: PC World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters