'Mobiele applicatiemarkt groeit tot 15 miljard dollar in 2013'

In een rapport van research2guidance komt naar voren dat er in 2013 maarliefst 15 miljard dollar omgezet zal worden in mobiele applicatiewinkels. Ook voorspelt het onderzoeksbureau dat er in 2013 een miljard gebruikers van smartphone-applicaties zullen zijn.

HTC HD2 screenshot marketplace

Dat de smartphonemarkt en dus ook de applicatiemarkt voor telefoons groeit hoef je niemand te vertellen, maar hoeveel die groeit is een grote onbekende. Natuurlijk is dat niet precies te voorspellen, maar verschillende onderzoeksbureaus doen graag voorspellingen over hoeveel geld er zal omgaan in deze markt. Een voorspelling van Gartner kwam al een keer op All About Phones voorbij en nu is research2guidance over de brug gekomen met een nieuw rapport. Hoewel het volledige rapport ongeveer €2000,- kost en dus niet volledig bekend zal worden, zijn er wel twee interessante feitjes uit het rapport online geplaatst door BadaDev.

Volgens research2guidance is de totale wereldwijde omzet van applicatiewinkels voor telefoons in 2013 gegroeid tot meer dan 15 miljard dollar, wat overeenkomt met zo’n 11 miljard euro. Dat is trouwens fors minder dan de voorspelling van Gartner, die zegt dat deze markt in 2013 goed zal zijn voor meer dan 20 miljard euro. De huidige waarde van de mobiele applicatiemarkt ligt rond de anderhalfmiljard euro in 2009 volgens het bureau. Behalve over de omzet, zegt research2guidance ook nog iets over het aantal gebruikers. In 2009 waren er 102 miljoen gebruikers van smartphoneapplicaties, iets dat uitgroeit tot 974 miljoen in 2013.

tabel appmarkt research2guidance 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters