Mobiele apps maken ouderwetse methoden overbodig

Uit een onderzoek van de Volkskrant blijkt dat mensen veel vaker mobiele apps gebruiken voor alledaagse handelingen. WhatsApp vervangt sms’en, mobiel betalen vervangt de pinautomaat en Netflix vervangt het televisieabonnement.

Sms

Hoelang gaat het nog duren voordat ouderwets methodes ophouden te bestaan? Wanneer stoppen we met het gebruiken van sms’en en stappen we volledig over op WhatsApp? De Volkskrant deed onderzoek naar het gebruik van hedendaagse vervangers van de sms, pinapparaten en kabeltelevisie.

De meest opvallende app uit het onderzoek is WhatsApp. Met 10,7 miljoen gebruikers is de app bij 91 procent van alle smartphonegebruikers geïnstalleerd. De berichtendienst is al lang niet meer alleen voor de jeugd. Ook bij 80 procent van de 65-plussers met een smartphone is WhatsApp geïnstalleerd. Toch is dit niet voor iedereen positief. Providers missen al jaren inkomsten vanwege de concurrerende chatdienst.

Naast WhatsApp is ook mobiel betalen erg in opkomst. De meeste banken hebben tegenwoordig een app waarmee geld overmaken een stuk eenvoudiger is. Dit betekent dat écht geld veel minder wordt opgenomen bij pinautomaten.

Als laatste is Netflix erg populair aan het worden. Mensen zijn niet meer geïnteresseerd in televisieprogramma’s en kijken liever alleen maar tv-series en films. Bij Netflix betaal je een vast bedrag per maand voor onbeperkte toegang tot een database aan films en series. De streamdienst is inmiddels op 1,7 miljoen smartphones in Nederland te vinden. Deze dienst is een serieuze bedreiging voor de televisieproviders.

Bron: Volkskrant

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters