‘Mobiele apps genereren over tien jaar $102 miljard omzet per jaar’

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat er twee keer zoveel apps uit de Play Store worden gedownload als uit de App Store, maar dat iOS ontwikkelaars desondanks gemiddeld twee keer zoveel aan hun apps verdienen.

Onderzoeksbureau

Het onderzoeksbureau App Annie heeft zijn analyse van de mobiele app markt voor het tweede kwartaal van 2016 gisteren gepubliceerd. Het onderzoek geeft een goed beeld van hoe het met de industrie gaat, en welke landen belangrijker of juist minder belangrijk zijn geworden voor Google en Apple. Tegelijkertijd geeft het onderzoek de kans om de cijfers van zowel de App Store als de Play Store tegenover elkaar te zetten. We nemen de opvallendste resultaten even met je door. Voor het complete verslag en alle grafieken verwijzen we je graag door naar de officiële website van het onderzoeksbureau.

Play Store en App Store

Sinds het lanceren van zowel de Play Store als de App Store zijn het totale aantal gedownloade apps en de omzet van beide stores exponentieel gegroeid. Dat was het afgelopen kwartaal nog steeds het geval, maar daar houden de overeenkomsten dan ook op. In het afgelopen kwartaal werden er twee keer zoveel apps uit de Play Store gedownload als uit de App Store, maar toch wisten App Store ontwikkelaars gemiddeld twee keer zoveel aan de apps te verdienen als hun tegenhangers. Ook valt het op dat gebruikers van zowel Android als iOS apps steeds meer tijd in apps besteden, en de smartphone daarmee steeds vaker als vervanger voor een computer of laptop gebruikt wordt.

Apps

China

Ook voor het tweede kwartaal van 2016 gold dat het meeste geld dat verdiend wordt met software ontwikkeling voor smartphones en tablets komt voort uit mobiele games. Geen grote verrassing dus, maar wat wel opviel was dat Chinese iOS gamers voor het eerst meer hebben besteed dan Amerikaanse iOS gamers.  Dat is een verrassende ontwikkeling gezien Apple het steeds moeilijker heeft in China, waardoor het Amerikaanse bedrijf zijn vizier vooral op onder andere India richt.

Apps

Google

Tegelijkertijd is China ook de grote reden dat het verschil in omzet tussen beide stores steeds groter wordt. Google kan namelijk nog steeds geen apps in het land verkopen omdat het zijn Google Play Services daar niet mag aanbieden. Uit de data van App Annie blijkt dat Amerika, China en Japan verantwoordelijk zijn voor het overgrote deel van de omzet in de mobiele industrie. Het is dus logisch dat Google daar door een grote achterstand heeft.

Apps

Apps in 2025

Het rapport doet ook een flinke voorspelling voor de toekomst van de mobiele markt. App Annie verwacht dat de markt in 2025 maar liefst $102 miljard aan omzet per jaar zal genereren. Ter vergelijking: op dit moment zitten we op ongeveer $50 miljard per jaar.

Bron: App Annie

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters