Mobiele chips voor hd-recording en picoprojectors online

Texas Instruments heeft maandag twee chips geïntroduceerd die smartphones nieuwe mogelijkheden bieden. Met de eerste chip kunnen films in hd-kwaliteit opgenomen worden en de tweede chip ondersteunt miniprojectors.

Een zogenaamde pico- of miniprojector kan geïntegreerd worden in een mobiele telefoon. TI is al langer met deze techniek bezig en demonstreerde een jaar geleden al een werkende picoprojector. Deze kan gebruikt worden om bijvoorbeeld snel een presentatie te geven of foto’s aan meerdere mensen te laten zien. Greg Delagi, het hoofd van TI’s mobiele chipdivisie, verwacht dat de eerste telefoons met deze functionaliteit over ongeveer een jaar op de markt zullen verschijnen.

Naast deze chip heeft TI de OMAP3440 geïntroduceerd, waarmee video in hd-kwaliteit opgenomen kan worden. Oudere chips ondersteunden al hd-weergave, maar de opnamefunctionaliteit is nieuw. De eerste samples van deze chip zullen in het tweede kwartaal van dit jaar verschijnen. De eerste commerciële producten die de chip gebruiken, worden eveneens over ongeveer een jaar verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via