Mobiele divisie LG noteert weer een bescheiden winst

Fabrikant LG heeft haar kwakkelende mobiele divsie weer nieuw leven weten in te blazen. De divisie van de fabrikant sloot het laatste kwartaal af met een krappe winst van bijna 7 miljoen euro.

De mobiele divisie van LG heeft het afgelopen jaar bijna alleen maar verlies geleden. De fabrikant wist niet te profiteren van een sterke start in 2011, dit omdat het portfolio gericht was op de eerste helft van het jaar en er weinig overbleef voor de tweede helft. Dit heeft als negatief gevolg gehad dat over heel 2011 LG 194 miljoen euro heeft verloren op haar handsets-tak. Vooral het laatste kwartaal van 2011 droeg positief bij aan het resultaat van de fabrikant. In het laatste kwartaal noteerde de mobiele tak een bescheiden winst van 8 miljoen euro.

De Koreaan maakte in het laatste kwartaal van 2011 15,6 miljoen euro winst en over heel 2011 noteert LG een winst van 190 miljoen euro. De fabrikant verkocht eind 2011 minder telefoons dan aan het begin van het jaar; in totaal 17,7 miljoen stuk in het laatste kwartaal. Desondanks was de omzet hoger omdat de fabrikant haar Optimus LTE-smartphone succesvol in de markt wist te zetten en daarmee meer geld wist te verdienen.

LG verwacht een gestage groei in 2012. De fabrikant zal zich wederom helemaal op smartphones gaan storten en hoopt op die manier wederom indruk te maken met haar afzet en omzet voor het komend jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters